「漁樂場 」位於荃灣大鴻輝中心,佔地9,000呎,樓底超高,空間感十足,餐廳裝潢以拉斯維加斯娛樂場為主題,走廊上以霓虹燈打造的餐廳名字「Grill and Booze」,場內更配有特別裝飾,包括精釀啤酒設備、木酒桶等藝術裝置,提供多個特色打卡點🫶美食方面,主打惹味炭火燒烤新鮮海鮮、串燒、烤魚、小食等,更有多款精釀啤酒和特飲👍另外最正嘅就係每晚都有駐場歌手表演,超好氣氛,猶如小紅館一樣,邊睇表演邊食飯,香港餐廳少有,而且仲可以點唱,真係好鬼正,我完全被這氣氛迷倒了🤩▪️老壇酸菜魚(2人份) $ 198先飲一啖湯,口味全對,夠麻夠酸好香花椒味,魚嘅質素一向保持水準,魚肉夠滑溜,同埋份量超多,除咗魚之外好鍾意食佢哋嘅配菜,有酸菜、萵筍、薯粉、蓮藕等好夠入味,以呢個價錢,非常抵食▪️趣脆牛肉粒 $ 98牛肉粒鮮嫩多汁,用上大量川式香料爆炒,香辣美味,更加可配上大大塊,香脆咸香的炸雲吞皮一齊食,一脆一軟,口感豐富▪️椒鹽鮮魷 $ 88鮮魷外皮炸至金黃酥脆,魷魚肉質彈牙,每片魷魚超巨型,口感絕佳,每一口都能品嚐到魷魚的鮮美,配合炸蒜和辣椒,香口惹味▪️蜂巢雞翼 $ 38蜂巢雞翼就是炭燒蜜糖雞翼,最喜歡雞中

▪️老壇酸菜魚(2人份) $ 198

▪️趣脆牛肉粒 $ 98

▪️椒鹽鮮魷 $ 88

▪️蜂巢雞翼 $ 38
蜂巢雞翼就是炭燒蜜糖雞翼,最喜歡雞中翼雞翼尖,燒得雞皮焦香,肉質有彈性,蜜糖味道已經融入雞翼,超級美味,我哋每人做encore咗多一round

▪️五花腩(2串) $ 30
五花腩半肥瘦厚薄適中,用四川香料醃咗再燒,入口油脂滿滿味道帶點香辣

▪️菠蘿的海(份) $ 28
就是燒菠蘿,外層燒得焦焦香香,菠蘿肉質甜美、多汁好Juicy

▪️超級水果茶 $ 45
水果茶大大杯,有多款新鮮水果,有菠蘿、熱情果、西瓜、蜜瓜等,味道香甜又清新

▪️Hoegaarden Rosee $ 58
($58/500ml $328/3L)限時優惠
粉紅色的果味小麥啤酒,酒精濃度不高,入口充滿甜蜜的果味,最啱炎炎夏日飲用,而且$58飲到500ml 咁大杯,真心超抵