2020-09-09 1294 浏览
咁啱要去尖沙咀果头做野,做完就谂住系附近食夜晚,太懒费事自己煮XD。尖沙咀揾野食都系几个地方,最后就去左厚福街食,上openrice对呢间有印象所以就决定食呢间。睇menu见都几多野食,但最后见到个好特别既意粉!!! 个意粉叫酥皮香辣橄榄蒜片意大利面,idea系好似D酥皮汤咁样去整个意粉,好特别~而我又好钟意食酥皮既,呢个意粉真系good fit!另外亦都叫左个鸡翼小食。 意粉一上枱有D惊喜,因为劲大碟,完全唔洗唔惊食唔够。一切开个酥皮,D香味同烟即刻涌出来。酥皮入面系香蒜意大利粉,加左D辣肉肠、意瓜配菜调味令到有少少辣,几正~真系第一次见咁样整既意粉!鸡翼就用左蜜糖去烧,再加左小茴,食落除左甜甜地之外仲好惹味,做小食真系正。饮品就嗌左杯latte,正正常常几好。其实见menu仲有好多特别既野,下次会再来食!

其实见menu仲有好多特别既野,下次会再来食!
酥皮香辣橄榄蒜片意大利面
小茴蜜糖鸡翼