2019-01-07 41 浏览
係太子開完OT, 老婆話來接我收工,順便食小小野。諗起之前行過有間串燒,都成九點幾十點,唔好食得太過份,就食小小燒烤。舖頭裝修簡潔乾淨,座位都算舒服。一入到去,即刻去左人地洗水間,超乾淨,香港好少餐廳咁乾淨😂💪。坐低之後叫左幾樣,兩公婆談下心,訴下心事。香煎鵝肝配紅酒汁,以為自己去左西餐廳😅,但食落好香,鵝肝好厚,夠肥,一餃落去,滿口油香,濃濃留滿口腔內部,配香脆嘅麵包,一流💪日式燒大魷魚$75,上碟時魷魚筒和蘇會分開,筒幫你切埋件,蘇切粒串起。鮮魷魚燒烤,魷魚夠林夠甜,魷魚蘇有咬口,小小辣,配啤酒一流。可能老婆唔飲,自己一個又無癮。雞亦$16 睇相都知燒得幾香,皮脆肉嫩滑,一隻明顯唔夠食,周星馳話齋,燒鷄亦,我自細鐘意食。韭菜$16,食燒烤又點可以無,但最性無揀過嘅韭菜,又老又硬,仲要燒到乾哂,食紙皮咁。呢間像有揀過, 鮮嫩多汁D,高水準。粟米$23 例牌要叫返條來咬下,保持佢間舖嘅水準,唔乾,而且牛油味香。雞泡魚乾$43,小弟不才,未食過,大陸亦未食過,香港就唔係食過好多間燒烤,唔知係咪見識少,唔識形容,以乾魷魚來比較,就係有乾魷魚咁香,但唔會好像乾魷咁咁硬咁乾。呢味野好正,可以話

坐低之後叫左幾樣,兩公婆談下心,訴下心事。

雞泡魚乾$43,小弟不才,未食過,大陸亦未食過,香港就唔係食過好多間燒烤,唔知係咪見識少,唔識形容,以乾魷魚來比較,就係有乾魷魚咁香,但唔會好像乾魷咁咁硬咁乾。呢味野好正,可以話係啤酒恩物。

鐘意飲返兩杯,食啲燒烤,呢間唔錯,值得去。