2015-12-06 1000 浏览
見到有評論話服務同衛生差,但係我去到又覺得冇乜野咼,個伯伯仲超熱情。全程不停日經加粵經夾雜咁同我傾計佢會好熱心咁過黎介紹點加配料,點食,個湯有咩好...仲教我日文!客人食完好快就收好檯面,走會好熱情咁同你say byebye。佢落單個下就收錢嘅,一收完仲不停多謝同鞠躬,好有之前係日本啲傳統拉麵店咁。講番食啦,唔似其他人香港食到出名嘅拉麵店(豕X同X蘭)咁有得自己揀,而且只有兩款湯比你揀,岩岩女神啲有親邊到話揀唔到,是但啦第一個一定最好嘅,重度選擇困難症患者。懶人之選(女神字)個湯冇上述拉麵店嘅湯咁濃,因為個啲我會叫最濃最重口味。不過仍然好過好多所謂嘅日本野/拉麵店。麵質岩岩好,不過份量少到有啲可憐五分鐘食晒。隻蛋真係超好味,入口即溶,我食個下對眼係發光嫁!佢隻黃係半熟,但係蛋白好似啫喱嘅口感,唔係半液體咁!正到一個點!

2015-11-26