2020-01-15
又係時候喺cwb搵食,有近半年無食過放題,行近銅鑼灣廣場2期見滿屋做緊198 一位,又有mövenpick,決定去試下。入邊分開熱食同埋點單,梗係拿拿聲埋位落單先。落左單之後我見餓餓地就拎咗啲多春魚、薯格,多春魚同薯格勝在夠熱而且外皮夠脆。改冇幾耐就嚟咗一啲壽司包括 和牛、火灸鰻魚、火灸三文魚、花之戀、左口魚邊、雙重芝士鰻魚卷、櫻花戀人等等。值得一讚嘅係啲壽司嘅份量比一般少而且材料好充足。啲壽司都未食晒嘅時候刺身已經到左,我諗我落左單都係15分鐘,已經成枱都係野食。刺身方面點左大赤蝦、三文魚、吞拿魚、帶子、希靈魚、油甘魚。令我意想不到嘅係大赤蝦大隻新鮮而且厚肉結實,而三文魚就比一般嘅放題店肥美。之後你嘅就係熱食串燒等等,燒鰻魚、天婦羅、牛舌、秋刀魚 、羊架。全部都喺上水平之上,其中鰻魚令我印象最深刻,鰻魚脂肪夠均勻燒出嚟有油香加上鰻魚汁令我一定要點多幾份。食咗咁多凍嘢一定要食返啲熱野亂暖個位胃,我個朋友嗌左個蟹粥而我呢就嗌左個牛肉烏冬,整體上都唔錯。最後個雪糕好難揀,我都係揀左Double chocolate 。埋單真係唔係貴$200 一個人嘅高質放題,嘢食種類夠多而坐得唔會好逼。