2022-12-20 75 浏览
🥰@terrace.in.seaside.hk @terrace.in.seaside 今日好鍾意食辣嘅母親大人喺尖沙咀行街,去到海港城嘅時候決定試吓呢一間Terrace in Seaside😍成日都喺IG見到水果三文治打卡,今日終於可以見到真身到底佢係得個樣定係真係好好味呢?大家快啲睇吓下文啦😍❤️。濟州海鮮拉麵睇吓睇吓呢個海鮮拉麵真係真材實料㗎!有成兩三隻蝦咁多,每隻蝦仲要有我手掌咁大😂仲有青口同埋鮑魚添!$168嘅拉麵,竟然可以食到咁多海鮮真係抵到爛😘個人覺得呢個面都唔算話好辣,可以迎合到大眾口味,唔鍾意食辣嘅朋友仔都一定可以食到。。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬呢一個犀利啦!係我今日最鍾意嘅菜式之一。真係好大好大好大舊豬腩肉🤤雖然十分之邪惡,但係真係停唔到口🥲太好味啦,好似我咁重口味嘅朋友仲可以配埋蒜頭食😍作為食肉獸,我哋一定唔可以錯過🫣醬汁條配得啱啱好,突出到豬肉嘅香味,口感亦都相當神奇🥰。濟州柑橘乳酪呢一杯真係好靚,好適合我呢啲港女打卡,上面有成個橙㗎!真係超級有創意🥰大家嚟到一定要嗌一杯呀,呢個係招牌嚟㗎😍除咗香甜嘅橙味之外,仲有軟滑嘅Yogurt,酸酸甜甜好開胃,啱晒各位
🥰

。濟州海鮮拉麵

。燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜🥬

。濟州柑橘乳酪

呢一杯真係好靚,好適合我呢啲港女打卡,上面有成個橙㗎!真係超級有創意🥰大家嚟到一定要嗌一杯呀,呢個係招牌嚟㗎😍除咗香甜嘅橙味之外,仲有軟滑嘅Yogurt,酸酸甜甜好開胃,啱晒各位鍾意靚,但係又停唔到口嘅減肥妹妹啦😘😍😂健康又有營養

。夢幻紫薯牛奶

呢一杯飲品都非常之IG able,顏值在線之外,仲好味😋真係好難得,大家見到佢就嚟滿寫啦,睇嚟舖頭真係落足料去做㗎🥺咁大方嘅店主大家仲唔過嚟光顧?喺凍冰冰嘅冬天飲上一杯熱辣辣嘅紫薯牛奶再好不過啦🥰紫薯味好濃郁,同牛奶好夾,大家一定要試吓❤️😍

。提拉米蘇蛋糕

呢一個係網紅盒子蛋糕,仲喺個盒入面非常之cute🥺真係好得意,朱古力粉同埋cheese嘅味道做得好。

。鮮果忌廉三文治

終於嚟到,我最期待嘅忌廉三文治環節啦,拎到上嚟真係令到我忍唔住影好多好多相。佢實在太靚啦,爭啲唔捨得食。忌廉同埋白麵包嘅層次同口咁都好夾,完全唔會有食緊麵包還麵包忌廉還忌廉嘅感覺。裏面嘅水果亦都好新鮮,係採用最甜嘅當季水果做成㗎😘😘

Terrace in Seaside (海港城) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT233號舖

#Terraceinseaside #coffee #creamsandwich #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假#hkfoodie #foodiehk #foodie #foodinsta #foodinstagram #foodblogger #foodbloggerhk #foodhk #foodinhk #eatinhk #hkig #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodinsta #whattoeatinhk #hkeat #eathk #hkcafe #cafehk #dessert