尖沙咀凱悅酒店咖啡廳

Cafe, Hyatt Regency Tsim Sha Tsui
2019-10-18 4873 浏览
話說今個月有兩位同事生日,所以公司請食lunch buffet。生日既同事左揀右揀,又要兼顧獨愛蟹腳既我最後揀左呢間唔算貴,係K11既buffet。一上到去就比佢個蛋糕櫃吸引啦!!!可惜,buffet係唔包既!唔緊要,望下都開心~~~放得幾靚,不過無行番出黎裝呢個試哈哈。有即煮既麵檔,感覺唔錯,但本人個胃空間有限,係唔會試呢啲既!先講相入面既食物,佢啲蜜瓜好香甜,綠色個款我都夾左,都好甜!巴馬火腿同煙三文魚都係正正常常。蜜瓜旁邊既配菜佢煮得幾好食,夠入味。上面塊牛肉雖然細細塊,但係好香牛肉味,而且都幾新鮮。雖然我呢塊佢燒得稍為過左火,但係牛肉本身質素唔差救左佢!然後就係蟹腳!!!啲質素係有啲唔穩定既,我大既同細隻既都夾過黎試。有啲唔太新鮮既夾雜左係入面,但係呢,佢新鮮個啲真係好甜!!!我覺得唔過300蚊有呢啲質素已經好難得!!!細隻個啲都好新鮮好甜!絕對唔係得死咸個啲貨仔!我足足食左兩大碟然後到甜品,有哈根大師,蛋糕類同水果,種類黎講都幾多。不過哈根大師口味比較少,都係啲普通既味。。。只有一個紅桑子雪芭特別少少。切餅類好普通,只有一款突出,個名好似係黑白朱古力伯爵茶蛋糕。佢面頭既朱古力
最後揀左呢間唔算貴,係K11既buffet。

唔緊要,望下都開心~~~

放得幾靚,不過無行番出黎裝呢個試哈哈。

然後到甜品,有哈根大師,蛋糕類同水果,種類黎講都幾多。不過哈根大師口味比較少,都係啲普通既味。。。只有一個紅桑子雪芭特別少少。切餅類好普通,只有一款突出,個名好似係黑白朱古力伯爵茶蛋糕。佢面頭既朱古力十分濃,起碼都有60-70度濃度個重朱古力。我平時最驚就係食到勁甜個啲朱古力蛋糕,所以呢款我覺得佢做得出色。不過伯爵茶我就食唔出啦!就咁叫黑白朱古力蛋糕更好!