2022-08-25 121 浏览
今年嘅拍拖周年,男朋友book咗一間法國餐廳同我慶祝。餐廳嘅裝修主要走簡約風格。顏色嘅配搭好靚好高級❤️真係好適合情侶黎拍拖食飯!我哋叫咗幾樣嘢食,分別係西班牙塞拉諾風乾火腿 (17個月熟成)- Parma ham味道鹹鹹地。而且豬肉嘅味道非常濃郁。配埋非常脆口嘅多士,中和返個鹹味!唔錯!香煎法國鴨胸配法式香橙燒汁- 分量啱啱好。鴨胸外面煎到少少燶,咬落去非常香脆可口,而且鴨嘅味道非常濃郁。橙味嘅燒汁同鴨胸好夾,完全中和左鴨嘅濃味。非常好食😋😋😋烤西班牙八爪魚配焗薯- 薯仔同八爪魚焗到啱啱好。薯仔嘅外皮焗到脆卜卜,索哂八爪魚同汁嘅味道,非常惹味!八爪魚鮮甜可口。食落口一啲都唔韌,而且同個汁嘅味道非常夾。點食都唔厭!法式焗波士頓龍蝦- 龍蝦非常新鮮,味道鮮甜,而且有好濃郁嘅龍蝦味!配埋佢特製嘅醬汁一齊食,真係十分香濃可口。加埋清甜嘅沙律菜。令到龍蝦嘅味道冇咁漏。非常好食👍🏻呢間餐廳除咗食物質素非常好之外,服務質素都非常好,值得推薦比身邊嘅朋友!

我哋叫咗幾樣嘢食,分別係