2016-09-24 437 浏览
今日我地一行六人試下呢間餐廳,本來我地有個Frd係因為想食醬油蟹而黎呢間既,點知黎到話無貨,咁都無辦法,唯有等下次機會啦!一黎到就黎左韓國餐廳一般都有既小dishes,總共有六碟,包括芥菜、芽菜、小魚、南瓜、泡菜同酸蘿蔔。我最鍾意就係酸蘿蔔啦!因為本身好鍾意食酸嘢,而且佢既蘿蔔好新鮮,食完真係覺得好開胃。首先叫左個細炸雞($88),但有少少失望,因為啲雞肉唔夠嫰,塊粉+雞皮唔會好脆,雖然唔係難食,但即唔見得太好食;可能食過其他地方既韓國炸雞,個啲會Juicy好多。不過跟住食既就令人醒神好多,就係韓式牛肉八爪魚鍋($268)。見到個賣相就覺得好吸引了,紅紅地既湯底加上勁多材料,除左有大大隻既八爪魚同牛肉外,仲有豆腐、金菇菜、合掌瓜等等。個waitress好好招呼咁幫我地剪開件八爪魚,跟住我地就share黎食;我有幸被share到大大件八爪魚,食落好彈牙,好味道!啲牛肉都好新鮮, 好有肉味,啲質素都唔錯!最後我地仲加左個拉麵落個湯底度,啲麵好吸味,好delicious!跟住叫左個蛋包蝦(4隻$128),同樣好有驚喜!感覺有啲似黃金蝦,但應該比較健康,亦無咁油。外層既蛋咸咸地煎得好香,啲蝦又
跟住叫左個蛋包蝦(4隻$128),同樣好有驚喜!感覺有啲似黃金蝦,但應該比較健康,亦無咁油。外層既蛋咸咸地煎得好香,啲蝦又好新鮮彈牙,兩者夾埋非常可口,好想encore!

最後叫左個高麗人參雞湯($80),是小的只有半隻雞,無影到相,都算有水準既,但就唔算太特別。
题外话/补充资料: 呢度既服務好好,個waitress好熱情服務,又教我地點食啲菜點咩醬最好味,令人食得舒暢!
2016-09-20