2013-11-30 215 浏览
今日下午茶去左這間,係第一次幫襯,是旦叫豬扒面丶多士丶凍央喇。凍央先上,夠凍,不會太稀,茶味重過啡味,奶和糖水不會太重手,這點要讚。之後豬扒面都有喇,豬扒已經係碎上,不過冇另上,好在豬扒冇沾粉漿炸所以冇另上也不會浸淋哂。豬扒係煎熱過,肉質不會死實實,夠大塊,味道不太咸,可能有d人會覺得冇咩味,但是我就比較喜歡淡味,我覺得豬扒係可以話好食。公仔面應該是大光面,面煮得剛好冇煮到淋哂,算係好食。湯底係咸咸地的味,所以我落了半茶匙辣椒油,即刻成個面好好食,因為這辣椒油真係夠辣!正!我覺得這𥚃的潮式辣椒油比起冠益更好味。另一樣抵讚係碗面有好多菜心,好多茶餐廳都唔會有,有都可能是1條,這裡有好幾條!最後是牛油多士,熱架,牛油夠多,好!整體以$26+凍飲$2計,係抵,我會再來食。唯一不好就係d侍應鍾意就咁fing/pat碗食物比客,真係幾驚pat得唔好6到我!

最後是牛油多士,熱架,牛油夠多,好!

整體以$26+凍飲$2計,係抵,我會再來食。

2013-11-29