2018-01-02 143 浏览
最近天氣勁凍,我同媽咪都好想打邊爐,諗住去翻一向去開的牛陣,見最近有個新的「冬戀美鍋」,就決定trytry。個湯底係美肌骨膠原雞白湯,一上已經好香雞味,個湯飲落勁骨膠原,好濃好香,都幾清。飲完個身好暖,好滋補xd我媽咪都好中意xd因為女人就係要補骨膠原。呢個set包豬柳肉,牛舌同日本美人和牛。先講下個豬柳肉,佢好薄好薄,顏色好靚,食落好嫩,完全唔老。呢個日本鹿兒島直送「美人和牛d油花分佈得好勻,亦都好薄,食落嫩嫩的,真係好正,好啱我呢d中意食牛的人xd再講下個牛舌,佢都係切得好薄,食落好正,加埋滿滿的骨膠原湯,真係好正!佢仲包埋鮮嫩雞肉配埋「手作雞滑」,油揚蔥卷,美肌蔬菜盤。個雞滑真係勁好食,通常都係墨魚滑,好少食雞滑,但呢度的雞滑真係好好味。 其他蔬菜balance翻d肉,感覺上好健康,有肉有菜。加埋個湯,真心正!仲有自助bar xd 好多野choose xd好中意打邊爐😂💓👍另外一定要講就係我好中意佢個Haagen-Dazs雪糕任食,真係好正。打完邊爐好飽,食翻雪榚做甜品好正😋