(非会员)
嗰日睇完呢到d食評,之前個weekend又做晒節,咁岩又去到K11, 我算好彩,係B2一入,行行吓見到我喜愛的mi-tuu 同imaroxn, 懷著濃烈既holiday mood, 血拼一輪之後,再懷著尋幽探秘既心情,行過賣袋同tns中間嗰條小路,原來一上電梯就係銀座梅林,講真真係唔算易揾不過我嗰日算死好彩一上就到,仲食早人地一步,整定我食到呢間好野嗰晚我同hubby食左1. 銀座梅林定食 (即係滑蛋豬排定食) 好抵讚係佢個湯同飯都勁好味,飯香一流,我平時係無飯主義者,因為怕肥,但係佢雖則咁大碗飯都畀我同hubby食清(我哋仲有第二個定食呢),個滑蛋汁真係好好味,加埋靚飯,正正正~~~~ 可惜,呢個雖則係佢哋既皇牌定食,但問題係,上菜時成碗飯蓋上左,搞到件豬林晒,我黎呢到好似係想食到佢最最最crispy既tonkachi,呢樣佢真係要改善吓,因為我喺太子始創後面間舖仔都可以做到豬排勁脆,只係要快食同快拎開,可惜係銀座梅林竟然不如間舖仔2. 咖哩豬排定食 呢個冇點錯,豬排勁脆,真正食到我最想試既crispy,因為只有少許豬排掂到咖哩汁,所以我哋仲問服務員攞足3個碟仔試勻3個豬排汁,個人較

嗰晚我同hubby食左
1. 銀座梅林定食 (即係滑蛋豬排定食)

2. 咖哩豬排定食

呢個冇點錯,豬排勁脆,真正食到我最想試既crispy,因為只有少許豬排掂到咖哩汁,所以我哋仲問服務員攞足3個碟仔試勻3個豬排汁,個人較喜歡酸酸地既法國汁

銀座梅林既豬排既crispy,係因為佢既麵包𤎖好幼身,唔似浪漫館橫浜既粗糙麵包糖食到我上門牙後既嫩肉損晒,身嬌肉貴係要食d好野至得,所以點黑豚肉,肉香好,軟硬適中,好滿足
2009-12-22
庆祝纪念