2018-05-13 787 浏览
今日同朋友去杭口村食飯,因為食物品質高同埋即時製作夠哂新鮮!跟朋友一起行過去都係10分鐘左右好快到,入到去坐下後覺得空間感很足枱同枱距離不會太近很舒適空氣流通,服務員上了茶及介紹了一兩樣我之前訂位時叫了的食品之後我們再自由發揮了,餐牌上看上去每一種也很想食於是點了其中幾種食品!第一樣上場的當然是一早收風話這裡出名直送又新鮮的魚生啦點了二人份,刺身盛(包括有吞拿魚腩、珍寶活赤貝、珍寶牡丹蝦、油甘魚、三文魚、三文魚子、帶子、韓國紫海胆)每一種魚生都很新鮮油脂感很好不會太濃,活赤貝很鮮味爽口,三文魚子放入口裡一爆帶有小小海水味道正啊,韓國紫海胆可以比美北海道的味道超好,其他感覺不能盡道了,四個字好味同抵食!第二樣當然係壽司啦,點了一個二人份的(包括有三文魚、魷魚、帶子、甜蝦、蟹膏、海膽、蟹柳等等)同之前一樣魚肉都很新鮮,食落口很香味道真係正!另加上牛油果軟殼蟹卷,睇見賣相幾靚,食落外面軟軟的中間脆口好香的味道!蒜片一口牛出來一點也不乾身,食落油脂還在中間在口中,和牛粒在口中唱歌太好味了!還有幾種串燒其中串燒雞軟骨,燒出來一樣不算乾身未道很好,其他串燒都好好食~正啊!食了咁多樣野又新鮮又好味都
第二樣當然係壽司啦,點了一個二人份的
(包括有
另加上牛油果軟殼蟹卷
,睇見賣相幾靚,食落外面軟軟的中間脆口好香的味道!
蒜片一口牛

還有幾種串燒

食了咁多樣野又新鮮又好味都真係好抵!今次真係飽到諗緊行路定踩單車返屋企好了,真係要介紹比朋友知了,下次再來食下其他食品先!