2022-12-31
亞參雞飯 (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號舖天氣凍凍地,好想食啲熱嘢,就諗起亞參雞飯嘅亞參魚呀!路過見到依間雅蘭分店正有三周年優惠,海南雞飯都係$79咋!亞參魚都係$88 ,唔使$100.1個晚餐喺旺角依個鬧區點樣再搵到呀!於是我就同朋友直接落去啦,好好彩我哋當時攞咗舖頭嘅最後一張枱,唔駛等位直接有得食!坐低冇耐店員就送上一個QR code俾我哋落單,自助落單方便快捷,亦都方便統計價錢等自己埋單嗰陣就唔會有失預算啦!原來叫主菜仲可以加$39有兩款小食或者加$57有三款小食,我哋加咗兩款,叫咗咖咉多士同埋手作炸蝦餅,嘢飲方便嘅都可以加$10就有,我哋叫咗一杯凍嘅薏米水一杯熱嘅薏米水! 我好鍾意依度嘅薏米水啊,因為佢哋嘅薏米水帶有少少薑味,好啱而家凍凍地軀寒用,亦都好健康!咖咉多士材料好豐富,其實勁似我哋港式菠蘿油,厚厚嘅牛油夾喺中間,熱熱嘅多士內有少少凍嘅牛油同咖呋醬,超級好味😋手作蝦餅剛剛炸起,多蝦肉又彈牙! 簡直係comfort food! 主菜方面,我就鐘意亞參魚多少少,上菜時係連爐上,店員就喺你面前點火,夠哂氣派! 湯底酸酸甜甜好香好味!亞參雞飯我地叫咗油飯,雞件
亞參雞飯 (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號舖
亞參雞飯我地叫咗油飯,雞件份量足!飯粒粒粒分明,好味唔油!