2017-04-18 423 浏览
今日同老公陪屋企人食完饭就谂住到路德围食个糖水,食完突然口痕痕,好想食下小食,但行左好耐都谂唔到食咩好,本身打算去食豪大大鸡扒,但见到有劲多人排队.....所以就打消左呢个念头。之后见到豪大大隔离有间唔多显眼嘅舖头仔,传黎阵阵嘅香味,立即走上前睇下系咩黎。见到系一间卖鱼蛋嘅舖头,仲有三种辣汁比大家拣,舖头嘅墙上痴满周刊报导,苏丝黄都话辣汁好味咁,真系估唔到咁隐世嘅店舖原来系咁出名。见到有香肠就叫左一串,要小小辣嘅辣汁,未食入口已经闻到好香嘅辣味,系闻得出佢系由好多香料煮成。虽然只系小小辣,但对我黎讲辣味已经好够,仲有少少嘅甜味,个种香味系有别于出面嘅辣汁,出面嘅汁系得个麻味,完全冇辣嘅香味,呢度嘅辣汁直头令人一试难忘,只可惜我已经食得好饱如果唔系我一定食多几串。下次黎到路德围呢度一定系我不二之选。
香肠
下次黎到路德围呢度一定系我不二之选。
外卖自取
香肠