《DAMA》呢間真係想食好耐!!佢地啲純素軟雪糕真係出晒名又靚又好食🤤 終於同朋友去咗朝聖!我地7點左右去到間鋪,點知佢啲嘢勁搶手,好想試既wrap 素菜卷2 款都冇晒😭 新出既雪糕杯有6種口味都淨返3種🥲 而麵食同雞蛋仔就淨返1個,拿拿臨order!!! 🍴紅火龍果mix 燕麥軟雪糕+雞蛋仔($52+$30)軟雪糕口味係可以喺today’s flavour 既4種口味入面揀,我地就揀咗紅火龍果mix 燕麥~ 賣相真係靚到dum 一聲!除咗有雞蛋仔同軟雪糕之外仲有蘋果、奇異果、藍莓同埋士多啤梨呢幾款生果做配搭,色彩繽紛~味道就一啲都唔輸蝕!軟雪糕口感較水潤,質感係界乎沙冰同雪糕之間!火龍果同燕麥味好出!而雞蛋仔係朱古力味,外脆內軟,中間好煙韌,未食過咁嘅texture 既雞蛋仔,仲要係純素無奶無蛋!好正呀!食到最底仲有啲nuts~~🍴和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬+熱燕麥奶咖啡($88)烏冬既醬汁可以揀麻辣、和風沙律同和和風紫菜~ 份量唔算好多~ 岩晒想食清啲同light 啲既人!冷烏冬好爽口好滑~ 撈埋啲醬汁一齊食幾好食!個百頁豆腐好有驚喜!熱燕麥奶咖啡好好飲,燕麥同咖啡味都飲到, 好香濃
《DAMA》
呢間真係想食好耐!!
佢地啲純素軟雪糕真係出晒名又靚又好食🤤
終於同朋友去咗朝聖!

🍴紅火龍果mix 燕麥軟雪糕+雞蛋仔($52+$30)

🍴和風紫菜百頁豆腐稻庭烏冬+熱燕麥奶咖啡($88)
熱燕麥奶咖啡好好飲,燕麥同咖啡味都飲到, 好香濃可口。

🍴地瓜條($38)
呢款同雞蛋仔都係即叫即整!要等10分鐘左右~ 建議如果想食啲較為飽肚嘅嘢食,點呢個就啱啦!因為份量好多,而且番薯本身係健康又容易飽肚~ 佢既調味唔算重,蕃薯餡又好多,食落好香脆~

🍴榴槤味雪糕杯($48)
🍴竹炭椰子可可雪糕杯($38)
佢仲有新出既6款硬雪糕,包括紅火龍果、京都抹茶、楊枝甘露、、竹炭椰子可可同燕麥奶~ 但前3款口味已經sold out~ 最後揀咗榴槤同竹炭椰子可可~ 榴槤嗰款同出面既杯裝雪糕冇咩唔同~ 反而竹炭椰子可可好特別,佢顏色係全黑,較似沙冰~ 開初食落略苦,但食食下又會好似上咗癮咁係咁食~

呢間純素餐廳啲食物質素真係好高質同俾到我驚喜~ 打卡位又好多~ 不過下次應該會早少少去睇下食唔食到佢啲素菜卷!