2021-07-17 431 浏览
晚饭想试啲新口味,路过呢间小店,见装修简约整齐,感觉舒服,于是决定光顾。我一行两人,散叫好难试多几款菜色,见二人餐配搭唔错,就叫咗一个。上餐前先送上印度脆饼,配薄荷酱,几香口。跟住上豆蓉咖喱角同板烧烤鸡。前者酥软,一啲都唔辣;后者出奇地嫩滑,比我之前食过嘅印度烤鸡好味。咖哩牛味度稍淡,怕辣嘅会好钟意,我就觉得唔够浓。焖黄扁豆质感丰富,味道同样偏淡,配搭蒜蓉烤饼,刚好。黄姜饭好大碟,饭粒特别长,唔知系咪用咗印度米。味道方面冇乜特别,我当佢白饭咁食,不过饭身比较硬,要加咖喱汁至啱口感。甜品比较特别,系一款叫「拉斯玛莱」嘅甜奶球。第一口嘅感觉似食椰丝球,但奶球比较易化,质感比较软,稍甜,但有奶香,都几好味。随餐有饮品,我㨂咗芒果乳酪,好香滑,大大杯,好够分量。整体来讲,呢家小店嘅出品好有诚意,制作认真,分量好足,性价比高之余,味道亦唔错,值得推介!

上餐前先送上印度脆饼,配薄荷酱,几香口。

随餐有饮品,我㨂咗芒果乳酪,好香滑,大大杯,好够分量。

2021-07-17
用餐时段