2019-08-11 2111 浏览
• 手工天然酵母鸡蛋仔配乌鱼子酱🍳 •💵Price: $88🍴Food: 5/5❣️-呢间餐厅主打特色中式fushion菜。呢度个chef仲拎到亚洲最佳女厨既名衔,真系唔野少架!创意同实力都不容小觑!就讲图一个前菜先,用左港式鸡蛋仔做招来, 取代一般前菜食普通面包既印象,好有gimmick。卖相好吸晴,咪以为睇落去似chef lemon整𠮶个发水鸡蛋仔咁,食落去其实好香脆松化,用鸡汤、鸡油整成既咸鸡蛋仔,配上个乌鱼子酱,食落咸香惹味,令人忍唔住一啖食完再一啖😋• 象拔蚌刺身配本地苦瓜🥒 •💵Price: $178🍴Food: 4/5❤️-好清新既配搭!爽脆鲜甜既象拔蚌刺身配味道回甘既苦瓜,上面再撒上中式配料,芫荽同南北杏茸,甜甘交替既感觉同爽脆清新既口感令人不得不佩服呢位女厨既创意!• 墨鱼滑酿鸡翼🐥•💵Price: $68🍴Food: 4/5❤️-呢个酿鸡翼超好食,外脆内软,鸡翼个皮炸到好脆,而入面既墨鱼滑鲜甜弹牙,咬落仲食到粒粒既墨鱼,而且有好香浓既黑松露味架!🐙• 姜葱炒椰菜花🥦•💵Price: $138🍴Food: 3/5💓-呢个菜闻落食落都好似姜葱炒蟹炒鲍鱼个啲味,只系食紧落肚既系
• 手工天然酵母鸡蛋仔配乌鱼子酱🍳 •

💵Price: $68

• 姜葱炒椰菜花🥦•
💵Price: $138
🍴Food: 3/5💓
呢个菜闻落食落都好似姜葱炒蟹炒鲍鱼个啲味,只系食紧落肚既系健康既椰菜花黎,好特别😆

• 香煎澳洲和牛胸腹肉炒粉🐮•
💵Price: $178
🍴Food: 4/5❤️
呢个非一般既炒牛河个汁好香牛油味,和牛嫩得黎有咬口,上面既咸柠檬丝食落竟然有啲啲似芝士丝,同厚切河粉一齐食好咸香惹味🔥
香煎澳洲和牛胸腹肉炒粉

• 黄酒鸡配绍兴酒冬菇汤炒饭🐔 •
💵Price: $328
🍴Food: 5/5❣️
呢间餐厅既另一招牌菜就系呢款黄酒鸡汤饭,用上本地新鲜三黄鸡,用慢煮既方式将去骨鸡胸同鸡脾煮到细软嫩滑,连鸡皮口感都爽脆幼嫩🤤
清汤用左冬菇、黄酒、菊花等材料煮成,味道香醇浓郁,夹埋杂菌同索哂汁既饭粒食真系令人回味无穷☺️
黄酒鸡配绍兴酒冬菇汤炒饭

• 西班牙黑毛猪滑蛋叉烧饭🐷 •
💵Price: $158
🍴Food: 4/5❤️
呢砵饭比街食到既滑蛋叉烧饭贵三倍同细碗三倍😂值唔值得就真系见仁见智。不过用上既西班牙黑毛猪叉烧的确系肉质较结质,唔会太肥腻,但又唔会瘦到觉得鞋口。
下面既滑蛋净系用左蛋白黎炒,撒上几匙九龙酱园甜豉油同秘制猪油黎捞饭食,上左年纪既人食一定会感觉传统得黎又有啲儿时既回忆喇😆但系我呢啲咁后生既会觉得感觉好新鲜噜🤪
手工天然酵母鸡蛋仔配乌鱼子酱
香煎澳洲和牛胸腹肉炒粉