2020-01-13 184 浏览
旺角樓上cafe✨✨ 一齊去chi ba吃吧! ..最近交通好返d 終於可以黎呢度試一試喇 餐廳裝修幾有格調 可以同fd 談心 又可以打卡📸 店員幾有禮貌 會介紹下d食物比我地😆 ..1.吃吧招牌拼盤 ($118)有足足10舊酥皮小食🤩 最impressive係有一款既topping有鵝肝醬ga 同埋有一款係有火腿🐽舖係哈密瓜上面 而下面既酥皮非常之脆 🤤 有跟開我地post既都應該知我地早排去左西班牙🇪🇸 我地果陣都係咁食黑毛豬 ga 個味道好夾!! .兩個main dish 依然係西班牙菜😆: ..2.1 西班牙海鮮飯 ($168)paella 黎講都算唔錯既 個汁好rich 但飯唔會過硬或過淋👍🏻 不過海鮮款式就較少 一人分量 所以要order多個主菜share 食 .2.2烤西班牙豬肋骨(大)($278)嘩真係好大份豬肋骨 賣相好吸引!每人食一塊都食到飽飽🤣 個醬汁好濃 唔洗點額外醬料都夠味👍🏻 值得一讚係全部野食都熱啦啦咁上菜 好食又擺得靚呀! . .3.1🍹chiba's special home made soda ($65)呢款係餐廳冠名既梳打 咁就梗係試呢款啦😆 店員
旺角樓上cafe✨✨ 一齊去chi ba吃吧! ..

1.吃吧招牌拼盤 ($118)

兩個main dish 依然係西班牙菜😆: .
2.1 西班牙海鮮飯 ($168)

2.2烤西班牙豬肋骨(大)($278)

呢款係餐廳冠名既梳打 咁就梗係試呢款啦😆 店員係會係我地面前整呢款梳打 見住佢將home made soda注滿充滿唔同水果既杯入面 好治癒呀😍 入面有提子/火龍果/橙etc好多款水果🤤好飲! .
3.2🍺kwak 啤酒 ($75)
一黎到最吸睛係kwak嘅酒杯!!原來係佢嘅專屬酒杯!以前係設計比騎馬這固定喺馬鞍山面~等佢地騎馬都可以飲酒~非常特別🤪呢一杯酒精濃度比較高有8% 苦澀味會重少少~但係啤酒花的香味在口中散開後餘韻會有著麥芽的甜味,忍唔住一啖接一啖呀!!! .
呢度真係一間打卡一流cafe 💛仲要有文宣💛very nice!