(非会员)
2008-06-04 4 浏览
是晚與老公幫襯此店,最主要原因係睇咗雜誌報道,一來自己好鐘意佢哋咁得意既裝修,二來雜誌話佢哋走正宗傳統風格。我同老公一向都唔喜歡嗰DFusion創作料理!訂了7:30PM枱,入到去見到大概坐咗7成人,雖然坐唔到卡位有D失望,好彩D長Sofa位到算舒服。找了位較年長既女侍應落單,叫佢推介一D食物 ... 點了如下食物:上善如水清酒 魷魚明太子池魚王厚切活北寄貝刺身特上寿司盛合串物 (雞皮、牛舌、荔枝豬腩卷、青椒仔)自家製炸魚餅魚生刺身色澤鮮嫩、肉質新鮮,同迴轉嗰D完全唔同!那個女侍應推介串物,話全部由師傳自家穿製,食過後都覺得無介紹錯,尤其牛舌同荔枝豬腩卷非常突出。自家製魚餅的確同雜誌介紹一樣好有魚味!一路食一路聽住D日本歌,又聽到附近幾枱日本人一路飲酒一路好開心傾計。好似去咗日本旅行咁 ... 聽到隔離有枱三個年青人埋單話要三百幾蚊好貴,我哋就覺得D嘢好抵食,比之前去一遊食平好多。P.S.原來個女侍應係店長,佢話日本D居酒屋都係所有人着同一款制服,無分職級。其他侍應有老有嫩,D細路雖然唔係咁識招呼,不過都尚算殷勤。阿店長話下次可以同大班朋友Book下面D個室,仲好熱情帶我哋去參觀,又見

上善如水清酒
魷魚明太子
池魚王厚切
活北寄貝刺身
特上寿司盛合
串物 (雞皮、牛舌、荔枝豬腩卷、青椒仔)
自家製炸魚餅

P.S.原來個女侍應係店長,佢話日本D居酒屋都係所有人着同一款制服,無分職級。其他侍應有老有嫩,D細路雖然唔係咁識招呼,不過都尚算殷勤。阿店長話下次可以同大班朋友Book下面D個室,仲好熱情帶我哋去參觀,又見到一枱日本客 ... 環境幾有Feel,下次朋友聚會一定試再嚟吓!
$300幾 (晚餐)