2017-11-17 152 浏览
因为平时放工都放得晚,所以次次放假就会四围去揾食今次俾我发现左呢间西餐,重要openrice订位有88折,7点半前离座重可以有78折有著数野点可以唔即刻行动先!佢个门口都整得几靓地方都几大,被安排左去个角落位,因为我今次系BOOK左6点15分,唔多人,所以可以好安静咁食完餐饭本身个有个二人餐,但因为无我想试既野,所以我拣左就散叫蟹肉牛油果沙津:蟹肉既比例都几多,中间加左d牛油果粒粒,食食下有d辣辣地,我谂应该系捞左d黑椒系入面卖相系特别既,唔系好忍心切开佢xD威宁顿牛柳:酥皮包住D菇同牛柳,牛柳好多汁,一d都唔会好干,食落去比较淋身,绝对唔系得个样!味道都很好松露牛柳朱古力球:呢个认真系压轴好戏,拎黎既时候系完整既半圆朱古力,之后会系你面前倒d著火既唔知咩野落去,之后等d火熄多,d朱古力溶晒就食得啦=]味道上我钟意威宁顿牛柳多d,但松露牛柳朱古力球就娱乐性大d如果真系好想影相呃like,又好惊朱古力同牛柳唔夹既朋友,唔驶担心,朱古力系用黑朱古力,都唔会唔夹味,另外因为系牛柳上面有一层打起左既蛋白隔住左d朱古力,所以唔钟意的话连埋蛋白推开就ok啦(佢重有d饼干条条俾你,我用左黎点蛋白同朱
有著数野点可以唔即刻行动先!
佢个门口都整得几靓

本身个有个二人餐,但因为无我想试既野,所以我拣左就散叫
蟹肉牛油果沙津
蟹肉牛油果沙律
蟹肉牛油果沙津:
卖相系特别既,唔系好忍心切开佢xD
威宁顿牛柳
威宁顿牛柳:
松露牛柳朱古力球
松露牛柳朱古力球:
(佢重有d饼干条条俾你,我用左黎点蛋白同朱古力食)
整体黎讲各方面都很好,卖相方面睇得出系落左唔少功夫,都唔会因为著重卖相就轻视左味道
加上e+订座有折,平均唔驶300一个人,同出面d西餐差唔多,我觉得都已经系算抵食啦
2017-11-15
蟹肉牛油果沙津