2025-06-23
安平燒肉最近出咗新Menu120分鐘日本A4+和牛饗宴,CP值極高,仲好有「儀式感」添。日本A4+和牛饗宴,有頂級嘅肉類🥩和海鮮🦐 (仲佔50/50)添,仲包兩款啤酒無限暢飲。一入座就有安平慢熬清雞湯,雞湯鮮美清淡,好好飲。而自助區有12款醬料比我地自己慢慢調配,佢地自家製黃金醬好唔錯。仲可以自己製作安平櫻花蝦飯。⭕️日本A4+和牛兩款嘅和牛有靚靚嘅油花,入口即溶。⭕️ 極.厚切檸檬牛舌非常有儀式感,原條厚牛舌呈上,仲有刀叉同沙漏黎計時,牛舌燒到外面焦香,裡面仲好粉嫩,肉質爽口彈牙。⭕️ 日本A4+和牛壽喜燒除左燒肉,今次仲有壽喜燒,湯底濃郁,配上牛肩胛肉眼,肉質柔嫩好Juicy,同壽喜燒汁好夾。今次海鮮款式都勁多。⭕️灸烤霸王蝦(鹽蔥)和(黑蒜油)第一次食以特製黑蒜油醃嘅霸王蝦,味道濃郁肉質鮮嫩,都幾特別。⭕️威士忌釀鮑魚配上安平特製的威士忌醬烤製的鮑魚,帶有微微嘅煙燻味同甜味。⭕️安平赤魚一夜干肉質細嫩,肥美多汁,其實好少會係烤肉店見到。⭕️ 灸烤生蠔 (鹽蒜)生蠔肥味飽滿,鋪滿左蒜味鹽醬,烤熟後帶出海鮮嘅鮮味。⭕️炙烤白鱔白鱔烤得外焦內嫩,肉質滑溜。⭕️ 黃油蒜烤帆立貝牛油同蒜為帆立貝增添了香濃風
⭕️日本A4+和牛
兩款嘅和牛有靚靚嘅油花,入口即溶。
⭕️ 極.厚切檸檬牛舌
⭕️ 日本A4+和牛壽喜燒
今次海鮮款式都勁多。
⭕️灸烤霸王蝦(鹽蔥)和(黑蒜油)
⭕️威士忌釀鮑魚
配上安平特製的威士忌醬烤製的鮑魚,帶有微微嘅煙燻味同甜味。
⭕️安平赤魚一夜干
肉質細嫩,肥美多汁,其實好少會係烤肉店見到。
⭕️ 灸烤生蠔 (鹽蒜)
生蠔肥味飽滿,鋪滿左蒜味鹽醬,烤熟後帶出海鮮嘅鮮味。
⭕️炙烤白鱔
白鱔烤得外焦內嫩,肉質滑溜。
⭕️ 黃油蒜烤帆立貝
牛油同蒜為帆立貝增添了香濃風味。
仲有大量自助甜品同飲品,有Haagen-Dazs 雪糕,其他甜品仲有石腐布甸、Tiramisu等等,飲品除左罐裝仲有自家泡製嘅茶,選擇非常豐富。