2023-03-28
《川滿居 - 銅鑼灣》每次同呢個為食怪 justlove_eat 出去食飯,都一定會叫到成枱都係野食比周圍既人歧視😂今次都唔例外,兩個人去食川菜都叫左六個菜式,最得人驚既係食得曬丫嘛😂不過餐廳既定價都好平下,同埋食物份量都夠曬多,最重要係味道唔差同埋道道菜都好啱我地口味💁🏻♀️孜然牛肉 $88唔知邊個地區既食法,孜然牛肉係配潤餅一齊食的,感覺好得意呀🤭有啲似食緊牛肉餅咁,夾埋大蔥食會更濃味,牛肉唔韌帶點滑身,唯一不足係當日我地只叫左BB辣唔夠惹味囉💁🏻♀️泡椒肥腸 $118肥腸有兩種煮法,有泡椒同辣子可以揀,我地二選一揀左泡椒,呢個菜式帶有芡汁同萵筍,送白飯一定好夾🍚肥腸偏向肥美果種,即係入面仲有好多肥肥位果種,食落係好香口架🤭不過食多幾片真係太漏,我當日無點白飯送真係晒左💁🏻♀️片皮鴨(半隻) $168片皮鴨個皮真心好脆,份量又好足,而且餐廳比既潤皮夠曬我地兩個人食幾轉,只需簡簡單單地點海鮮醬、青瓜同京蔥就已經足夠👍🏻最緊要係平😂好抵食💁🏻♀️黃金白玉菇 $72邪惡既菜式🫢用咸蛋黃炒白玉菇我真係未食過,白玉菇先炸過再用咸蛋黃蛋翻兜,每條菇都充滿住咸香既蛋黃醬,勁肥仔野😂不過又好好味咼
💁🏻♀️泡椒肥腸 $118
💁🏻♀️片皮鴨(半隻) $168