2019-05-09 578 浏览
朋友話想食韓燒,我話食韓燒不如食串燒😏 聽講太子有間串燒店,不單只有串燒,海鮮仲好靚,還有西餐的意粉和飯👍款式確是不少 ,還有時令海鮮 😋店員推介今日精選'聖子皇'墊底的是金菇菜,上面鋪滿蒜蓉,聖子皇確實可以稱皇😍肉質爽脆鮮甜,與蒜蓉是絕配, 精髓在於啲金菇,因為金菇索曬蒜蓉同埋蟶子嘅汁, 超正😋😋😋鵝肝多士$98有兩大塊, 啲鵝肝好厚 ,面頭煎得香香,裏面好juicy, 鵝肝入口即溶,而多士入口香脆,沒有因吸收了鵝肝嘅油份而變軟👍串燒白鱔$42,外皮香脆,咬一口,肉質結實但有彈性,新鮮是也😍燒牛舌當然必食啦~醃製入味,油香豐腴,質地軟身再醮上秘製醬料,令人食慾大增。燒鴨舌,真是好考功夫,因為鴨舌細小,要燒得香而不過火,才吃到鴨舌內的肉😅廚師真係做到呢👍食串燒當然少不了啤酒啦~邊吃,邊飲,邊暢談,真是人生一快樂事😍店舖乾淨整潔,不會煙霧彌漫,廚房抽風做得真妥當👍牆上掛著很多其他的燒海鮮,睇見真係好想食,但肚皮不爭氣,吃不下了😜店員招呼週到,換碟頻密,檯面保持整潔,笑容可掬,值得一讚😍👍

款式確是不少 ,還有時令海鮮 😋店員推介今日精選'聖子皇'

墊底的是金菇菜,上面鋪滿蒜蓉,聖子皇確實可以稱皇😍

串燒白鱔$42,
外皮香脆,咬一口,肉質結實但有彈性,新鮮是也😍

燒牛舌當然必食啦~醃製入味,油香豐腴,質地軟身

再醮上秘製醬料,令人食慾大增。

食串燒當然少不了啤酒啦~
邊吃,邊飲,邊暢談,真是人生一快樂事😍

店舖乾淨整潔,不會煙霧彌漫,廚房抽風做得真妥當👍

2019-05-07