2019-02-21 371 浏览
出街食好西諗唔到食咩,行行下就去左呢間門口 泰國野?岩我即入!美美的餐墊🌿一坐低就斟暖水而且啲侍應姐姐都係泰國人 即刻覺得身處泰國的feel~嗌左椰青同珍多冰 首先椰青真係好好好清甜~~ 飲飲下刮埋啲椰肉黎食,嫩椰黎嫁 滑嘟嘟 又凍又大個,好味又好飲 至於個珍多冰 綠色一條條個啲太稔patpat, not gd跟手嗌埋個小食上枱嘞,嗌左牛油雞翼,我覺得唔係幾抵嘅,圍起要$10隻,有兩隻雞翼好似小兒麻痹咁細隻,,其餘嗰啲有啲硬掘掘,口感不佳,啲香蒜又唔脆,性價比不高。生菜包勁多肉碎,啲菜都包唔晒,食晒啲菜仲有好多肉碎喺度 生菜好新鮮,肉碎酸微微咁好開胃本身想嗌紅咖哩但因為係配鴨 又冇得轉,所以就嗌青咖哩配牛(有豬牛雞揀)個青咖喱微微辣,啲牛肉好好味份量有多啲牛肉雖然食得出有少少那過,但都唔會好大浸那味 仲有好多蔬菜🥬有我鍾意食嘅泰國小茄子,又有南瓜豆角青紅椒又有淡淡香茅味正薄餅好酥脆,點埋啲咖喱汁好正啊!個濕炒河好有驚喜好大碟好多海鮮 有蝦有魷魚有青口樣樣海鮮都係好大size好surprise青口juicy, 啲魷魚又大條, 啲蝦又巨, 啲河粉先係精粹大大塊又薄 完全索哂啲䇜個濕炒河後
出街食好西
諗唔到食咩,行行下就去左呢間門口 泰國野?岩我
即入!

美美的餐墊🌿一坐低就斟暖水
而且啲侍應姐姐都係泰國人 即刻覺得身處泰國的feel~

滑嘟嘟 又凍又大個,好味又好飲

又有淡淡香茅味

薄餅好酥脆,點埋啲咖喱汁好正啊!

個濕炒河好有驚喜
好大碟好多海鮮 有蝦有魷魚有青口
樣樣海鮮都係好大size好surprise
大大塊又薄 完全索哂啲䇜

個濕炒河後尾嗌冇入到第一張單,係香港食泰國野都唔會平得去邊嫁啦,但呢間性價比高 會再幫襯