2013-03-22 1201 浏览
在屯門區工作 同事突然想食卡巴卷 於是放工係就一齊去Gold coast 的 Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria我們沒有訂位 但星期三的晚上還不算太full 我們助在外面 環境不錯!坐底後發現有一個 $98 dinner buffet (之前去tst o個間都無的) 我們到自助餐區看過食物後 就決定了食buffet 因為真係好抵啊!buffet會包每人一款soft drink 另外 我地再叫了1個 Donar (Lamb Kebab) 羊肉卡巴 因為太想食了!!哈哈羊色一點怪味都無 但本人認為羊肉稍老 不夠嫩 但一直以來都覺得kebabs好好味 一點肉加上一點爽脆的蔬菜 再用烤爐後變得香噴噴的pastry包著 口感好得別 食落每啖都有唔同感覺這個羊肉卡巴的肉多 材料十足而且羊肉都十分香口 不俗!送左一塊 Plain Naan 烤餅 用來配curry一流!咖哩類 -Chicken Curry (legs)-Fish Curry -Lamb Masala -Chicken Masala其實curry大約有6-8款(有d唔記得左係咩) 侍應會不斷refill 有d好

就決定了食buffet 因為真係好抵啊!

buffet會包每人一款soft drink 另外
羊色一點怪味都無 但本人認為羊肉稍老 不夠嫩
再用烤爐後變得香噴噴的pastry包著
口感好得別 食落每啖都有唔同感覺
這個羊肉卡巴的肉多 材料十足
而且羊肉都十分香口 不俗!

咖哩類

-Chicken Curry (legs)
-Fish Curry
-Lamb Masala
-Chicken Masala

有d好辣
大部份都係boneless and skinless 的 好方便食用
試過咁多款後 小妹最後 fish curry
因為唔係好多印度餐廳有咖哩魚食
魚雖然係那種急凍的魚柳 但廚師把魚的兩面都煎得好香口
掃開咖哩汁後依然見到魚塊上的金黃色
值得一讚是即使淋了curry上面 魚肉一點都沒有淋掉 很好!
炒飯類 Biryani (Fried Rice)

只有2款:
-Chicken Biryani (一個黃咖哩炒飯, 一個紅咖哩炒飯)
2款炒飯味道都差唔多 只係一個較辣一個較淡而已

-spring rolls
-chips
-Samosas
-Onion Bhaji

值得一提係個Samosas 個pastries 炸得好脆又薄
入面有potatoes and vegetables
當然混合了咖哩元素
薯仔本身淡味 當攪成薯蓉後混入先煮過的蔬菜粒
再用炸到好香既pastries包著 味道恰到好處
不油膩 很香脆 值得一試!
配埋mint saurce 真係好味!

*但我地好傻地浪費左錢 一開始時無睇清楚個櫃有薯條 旁邊又有garlic & mint sauce -__-
我地額外花左$52叫左個羊肉芝士薯條 -___-

沙律類

-Garden Salad (Lettuce, Tomato, Cucumber, Yellow Pepper 好健康!)
雖然只係普通的蔬果沙律 但很多材料例如車厘茄都是先煎過的
加入一點pepper 和酸酸甜甜的salad dressing
口感好清新 好開胃 而且好健康
當你食左幾款香辣味濃既咖哩後 來幾口garden salad 清清口腔味蕾
是個不錯的選擇

總括來說 今次真係好抵食 用$100多d食到咁多款特色咖哩!
下次還會再來的!
2013-03-13