2013-10-23 9 浏览
今日难得早放学所以同几个朋友一齐黎times square食school food! 上到黎已经发现好多人排队 >< (但明明唔系好晏..都系12点松d -3-) 但由于想食左好耐, 所以都决定继续等! 拎左飞, 排左半个钟, 终于有张4人枱俾我地 叫野食 叫左个浓汤拉面, 卡邦尼年榚, 乌卒卒(墨鱼汁饭团)同埋泡菜太阳蛋炒饭~野食都黎得几快~   首先黎既系浓汤拉面个拉面一闻落去朋友就话好似公仔面其实食落都几似 不过d面身都几弹牙所以.......系高级公仔面 ^^" 之后就到卡邦尼年榚! 个卡邦尼汁好普通, 同出面食既卡邦尼意粉无乜分别不过d年榚好烟"un"!! 口感好正~~*3* 然后有乌卒卒碟面既花整得好靓d饭团都排得好整齐 p 食左一粒..不得了!! 真系好好味~~d墨鱼好烟"un" 但又唔腥或者唔会太咸d饭加左少少墨鱼汁~~好浓味~~唔会觉得好似食紧日本寿司咁~~真系想再叫多碟食 -3- 最后黎既系泡菜太阳蛋炒饭只太阳蛋煎得好靓~泡菜都唔会太辣~~几好食! 如果可以有少少饭焦应该仲正 (因为佢系铁pan上 ) 整体黎讲食得好开心~~除左等位等得耐左少少之
但由于想食左好耐, 所以都决定继续等!

拎左飞, 排左半个钟, 终于有张4人枱俾我地

叫野食

野食都黎得几快~

首先黎既系浓汤拉面
个拉面一闻落去朋友就话好似公仔面
其实食落都几似

不过d面身都几弹牙
所以.......系高级公仔面 ^^"
浓汤拉面
之后就到卡邦尼年榚!
个卡邦尼汁好普通, 同出面食既卡邦尼意粉无乜分别
不过d年榚好烟"un"!!
口感好正~~*3*
卡邦尼年榚
然后有乌卒卒
碟面既花整得好靓
d饭团都排得好整齐
p
食左一粒..不得了!! 真系好好味~~
d墨鱼好烟"un" 但又唔腥或者唔会太咸
d饭加左少少墨鱼汁~~好浓味~~
唔会觉得好似食紧日本寿司咁~~真系想再叫多碟食 -3-
乌卒卒
最后黎既系泡菜太阳蛋炒饭
只太阳蛋煎得好靓~
泡菜都唔会太辣~~几好食!
如果可以有少少饭焦应该仲正 (因为佢系铁pan上
泡菜太阳蛋炒饭
整体黎讲食得好开心~~除左等位等得耐左少少之外, 其他都好正 ^o^
好期待下次再黎食其他菜!!
2013-10-17
等候时间
30 分钟 (堂食)
卡邦尼年榚
乌卒卒