2007-03-16 30 浏览
有朋友係美国返嚟,請佢食飯。原本想去鲤魚门食海鲜,但吾夠時間,后尾係〈開飯喇〉揾到尖東好彩。未去過,不过見佢有落地窗,又有海景,於是4女4男去好彩。記得過日係周2下午8点。去到見到半滿,但有窗口位,又冇花生小食擺係枱,食吾食都計數,己有好感。招呼都幾好,伙記話今日東星好,於是就蒸魚,白灼中虾,燒味双併,薑汁介蘭,燒骨,三杯雞,茄瓜煲。但上菜後,發覺D碼都幾細,個friend 又喜歡燒味,於是加半隻乳豬。條魚最好味,蒸得非常好,雖然事先冇俾我睇吓过碼大細,但由800幾減到500幾,話造緊特價,冇嘢講!其它燒骨係新鮮燒,肥廋適中,中虾亦好好,好滿意。大約$16xx结數,但知道用信用咭俾貼士盡歸老細所有,於是就另外用cash打掌。總体上非常滿意,雖然大路貨,但好食,好招呼,又吾迫,一定会再去。