這間北角素食分子我真的去過無數次了,我鐘意佢地間唔中會轉下菜式,同埋每次去都有我喜歡的菜式。因為本人很怕人多,所以會盡量揀星期一去避開人流,加上如人太多有廚所有機會fill唔切食物,唔想佢地煮得太辛苦。這是一間十分值得推介給朋友的自助素食餐廳,原因真的很抵食,很超值,但製作食物卻很認真,不會得過且過。而且這間素食店的老闆娘本身亦熱衷於持善活動,喜歡佈施老人家素食,我也能在他們準備的食物上感受到這份慷慨和樂於佈施食物的心。素食分子Refill的速度是一流的,我很少見到菜盤是空的,通常吃完很快就會fill 滿,除非是臨近收舖的時段。店員亦算很有禮貌,識打招呼。佢地亦唔會催人走,如冇人等枱食完會由你傾多陣,都算幾識做。總體來說以$108食到咁多野,仲要唔係hea煮,真係唔知邊到搵。但因為唔同分店係由唔同廚師主場,有唔同菜式同味道,記得試埋佢地其他分店,時時會有驚喜。