2005-08-30
今朝11點幾同男朋友去灣仔搵地方食早餐~ 我地行過新釗記見到入面勁多人~ 無曬位要搭台喎~ 禁我地咪去佢隔離既呢間檀島咖啡餅店度食囉~ 勁少人~ 我地由入去坐到坐低左都係無人理過我地~ 坐左好耐先有人羅兩杯茶過黎~ 仲要係d手指插曬入去架喎~ 禁算啦~ 橫掂我地都唔會飲o個d茶~我地諗好食咩想叫野o個時叫左好耐都無人理囉~ o個時有兩個侍應做緊野架~ 但係無理過我地囉~ 仲有其他侍應唔係食緊野就訓緊教~ 大佬呀~ 都成11點幾啦o個時~ 好似唔使做禁~ =.= 禁好啦~ 等左好耐我男朋友叫大聲d終於有人黎幫我地寫野啦~我地叫左個茶餐~ 係寫"吉列豬扒湯意粉"既~ 個侍應叔叔話而家無吉列~ 剩係得煎豬扒~ 禁無所謂啦~ 我地覺得都無乜分別~ 個餐跟熱飲係$26既~ 跟凍飲就$28~ 我就要左杯熱咖啡~ 男朋友就叫左杯凍奶茶~我地等左好耐d野終於都黎啦~ 我一見到係嘩一聲囉~ 無諗過$26蚊一個lunch d野係係禁少囉~ 白雪雪既一兜烏東再加兩舊煎豬扒o係面~ 我o個碗仲要係得一舊豬扒~ 有一舊係骨黎既~ 仲有o個舊有一邊係肥高黎~ =.= 禁算啦~ 橫掂我都食唔曬~ 兜野係勁油囉~ 睇
禁好啦~ 等左好耐我男朋友叫大聲d終於有人黎幫我地寫野啦~
我地等左好耐d野終於都黎啦~ 我一見到係嘩一聲囉~ 無諗過$26蚊一個lunch d野係係禁少囉~ 白雪雪既一兜烏東再加兩舊煎豬扒o係面~ 我o個碗仲要係得一舊豬扒~ 有一舊係骨黎既~ 仲有o個舊有一邊係肥高黎~ =.= 禁算啦~ 橫掂我都食唔曬~ 兜野係勁油囉~ 睇見真係唔多想食~
跟住呢~ 我o個舊豬扒近骨o個度係紅紅地好似未熟禁架~ 男朋友就話唔好食~ 佢俾佢o個舊我算~ 但係我想叫o個度換過碗黎~ 無理由$26要碗唔食得既野架嘛~ 條氣唔順~
諗住叫個侍應過黎啦~ 叫左好耐都係無人理囉~ 禁我咪叫大聲d囉~ 我同個幫我地寫野o個個人講"阿哥仔唔該過一過黎丫"禁~ 佢係beer住我囉~ 咩態度呀~ =.=
禁我咪問佢o個件豬扒係咪唔熟囉~ 佢話幫我煎一煎佢喎~ =.= 我等左好耐佢先羅番兜野過黎~ 但係係無分別架囉~
禁都算啦~ 我咪唔食囉~
有個嬸嬸係洗碗既~ 佢羅住個好大既盤出黎羅d碗入去洗~ 個盤係勁污嘈囉~ 仲要來回都撞到我~ =.= 有無攪錯呀~
我覺得好過份囉~ 一間餐廳打得開門做生意點可以禁架~ 唔怪得人地禁多人佢得禁少人拍曬烏蠅禁啦~