平時放假想輕鬆下, 最鐘意就係約好姊妹👭一齊去cafe打卡,食個tea☕️今次呢間由姊妹揀,佢話呢到有好多好靚既cake我實會鐘意😍呢間蛋糕店主打做戚風蛋糕,每件都好靚!搞到樣樣都想試😂最後我地叫左個tea set($158) for two, 可以揀戚風蛋糕&奶凍各一,仲有咖啡&茶☺️最後仲忍唔住額外叫多件蛋糕添🙊🙊🙈🙈🌟和茶三色👉🏻抹茶味道甘香,面層的抹茶醬令整個蛋糕質感濕潤,食落好香好順口。三色紐紋更加係用左日本小山園抹茶、焙茶同沖繩黑蜜而做,所以每一啖都食到茶味💚(呢一款都係我最愛的蛋糕🍰)🌟皇牌士多啤梨🍓👉🏻推介草莓控必試😍蛋糕每一口都有香甜的草莓味,但糖份拿捏得非常適中,唔會有膩的感覺。蛋糕質地夠輕盈,又夠鬆軟,食完完全無罪惡感🙈🌟巴伐利亞 - 荔枝紅桑莓味👉🏻突登揀一個聽落特別清新的口味。果然無失望,荔枝清香,紅桑莓微酸,加埋食用的花瓣;成件事好夾!好欣賞呢款奶凍,成個感覺好清新!讚👍🏻總括而言:呢間蛋糕店裝潢優雅,蛋糕又靚又多款!而且主打的戚風蛋糕的確出色,能夠做到口感鬆軟又濕潤!值得一試😊📍 La Famille (銅鑼灣店)地址:銅鑼

🌟和茶三色

🌟皇牌士多啤梨🍓

🌟巴伐利亞 - 荔枝紅桑莓味

📍 La Famille (銅鑼灣店)
地址:銅鑼灣耀華街25號丹納中心地下2號舖