3K
2017-09-28 107 浏览
在街上見到出前一丁的公仔,哈哈,一丁都有主題餐廳?上黎睇睇,環境唔錯喎,冷氣十分涼快,正適合炎熱的夏天。開放式的餐廳只用木條作圍欄,上面仲有一丁公仔同麵食,感覺有趣。凍櫃有不少酒,不同的外國品牌呢。餐廳亦提供不少cocktails,見不少外國遊客點了酒品就到外邊的坐位享受,不亦樂乎。沙嗲安格斯牛肉撈丁($78)是晚朋友就點了一丁麵試試,賣相不錯,牛肉軟腍入味,一隻水波蛋同不少青瓜絲,加了麻油好香口。卡邦尼意粉($95)自己點了意粉,賣相也不錯,只是份量很少。意粉彈牙,卡邦尼汁濃稠,又香又滑,只可惜水波蛋全熟,沒有蛋汁總欠缺了甚麼。Hot chocolate($48)飲品方面,自己選了一杯熱朱古力,好香呢,無估到熱朱古力都有拉花。可能係太滿了,眼見店員一步一驚心的拎過黎,全程龜速,總覺得有誠意又好笑。Caramel creme brulee latte ($68)朋友點的焦糖咖啡,五顏六色賣相可愛,味道ok,不過有點細杯。雙重滋味雞蛋仔($78)總覺得不點一下呢度出名的雞蛋仔不行,所謂雙色雞蛋仔原來係朱古力醬同蜜糖,甜甜的還不錯,可惜雞蛋仔不是即制,已放了好一段時間變得有點韌,味道大打折
凍櫃有不少酒,不同的外國品牌呢。
沙嗲安格斯牛肉撈丁($78)
卡邦尼意粉($95)
自己點了意粉,賣相也不錯,只是份量很少。
Hot chocolate($48)
雙重滋味雞蛋仔($78)
總覺得不點一下呢度出名的雞蛋仔不行,所謂雙色雞蛋仔原來係朱古力醬同蜜糖,甜甜的還不錯,可惜雞蛋仔不是即制,已放了好一段時間變得有點韌,味道大打折扣。

食物ok,價錢挺貴,勝在環境好又唔趕客,可以慢慢坐消磨一整個晚上。
2017-09-17