今次去到灣仔呢間充滿綠化裝飾綠油油感覺嘅餐廳!除咗環境優美寧靜!仲覺得非常之有文青感覺!環境相當闊落座位寬闊!重點有好多打卡影相嘅位置可以滿足鍾意影相嘅我!同朋友坐低之後我哋決定嗌咗芒果柚子沙律做頭盤前菜,芒果柚子沙律甜度啱啱好一啲都唔覺得柚子有酸嘅感覺!之後再叫咗個忌廉白汁焗西蘭花,西蘭花軟身味道啱啱好!配上忌廉白汁芝士食落好開胃又唔覺得好肥膩!主菜我哋叫咗個芝士玉米清新石斑飯,芝士玉米味道非常夾石斑肉質非常鮮嫩!食落去非常清新完全唔覺得味道會令胃部有負擔!飲品方面朋友叫咗玫瑰岩鹽鮮奶咖啡,咖啡先或玫瑰岩鹽鮮奶香濃帶微甜味道好難忘!而我就嘗試佢西式餐湯,味道清淡相當清新!沙嗲雞串蛋湯!微甜又有營養!之後再簡單叫咗個楊枝甘露作為甜品,楊枝甘露甜度啱啱好!芒果肉亦相當多分量一啲都唔少!最後我再叫咗個芝士田園野菜玉米扁意粉!呢個真係非常好食扁意粉索曬汁嘅味道!再加上佢有奶嘅成分食落去更加滑溜!最後朋友再揀多咗個水果茶!另外佢地既水果茶真係好好飲,影相打卡都一流!水果茶入面有好多種唔同水果,又新鮮再唔同既水水果配搭顯得更加獨特同有特色!香味清新又自然!必試產品!餐廳: OVO Cafe地址:

餐廳: OVO Cafe
地址: 灣仔灣仔道1號地下