2010-10-11
環境:全間 SHOP 都係我最愛既 PURPLE! 同埋店內充滿著一陣甜甜的味道, 很滿足!!!! 座位比 TST Branch 多同闊, 較舒適. 最正是不用等位, 即去即坐, 一流! 服務:好 Nice, 搵唔到咩挑剔位, 可能大家都係後生仔, 仲有講有笑 食物:雞蛋布丁, 好有心! 成個蛋殼上, 不過肚胃唔好既人可能要小心, 比如食唔到生雞蛋的人, 因為蛋殼比生雞蛋更多菌. 不過, 我諗佢地有處理好的! 味道, 一個字: 正! 好滑, 滑到應該叫佢做"雞蛋 Mousse"就差唔多. $56/6粒, 有 D 肉赤, 不過值!香芋棉花冰! 點解香港咁多人叫棉花冰做雪花冰? 佢地真係唔知定係有自知之明佢地隻野唔夠棉? 雪花冰係刨到一粒粒好似雪花咁既, 亦即香港人叫既刨冰 or 雪山! 講番味道, 好香芋!!!! 同細細個食既香芋雪糕一樣味. ($33/碗, 包普通 Toppings) 又多 toppings 揀. 好過出面好多!心太軟, 個心 D choco 好夠, 外脆內軟, 又多料, 仲配埋雪糕, 成班 friend 都食唔停, 連我唔食 chocolate 制品既女友都忍不住食左
服務:
食物:
心太軟, 個心 D choco 好夠, 外脆內軟, 又多料, 仲配埋雪糕, 成班 friend 都食唔停, 連我唔食 chocolate 制品既女友都忍不住食左啖!
原味梳乎厘, 全程的敗筆, 料唔足, 太空心, 面頭落得太多糖粒, 令到口感有點"鞋", 唔知係香港人食得甜定咩, 落得太多糖, 把蛋白都蓋了
總結:
第一次來食, 名符其實, 講真, 甜品店這麼多 choices, 樣樣做得好係冇可能的, 不過, 五代同糖既盛名在於心太軟同雞蛋布丁, 絕對沒有失望!!!
開飯指數: