2015-10-01 1444 浏览
日日系尖咀依头番学,当然要清楚依到既美食脉搏,新开张既餐厅一定成为肚中物,系海港城既依间The Joomak新开张冇耐已经劲多人排晒队,韩国菜咁hit又中意食,当然要黎叹一叹!专登拣个冇咁多人既时段黎食(6pm),如果唔系真系要排晒长龙等位间野睇落去似西餐厅,而且个feel都好似~环境几宽大,开放式厨房好赞,增加透明度之余,出餐效率都好高,背景放好多韩文歌,韩味立即番晒黎~虽然环境布置似西餐厅,但一见到餐具就好有熟悉感~食韩国菜唔用筷子点得呀xp简约既餐牌,文未胜于图片,唔洗睇图都可以拣到心水想食既菜色~烧牛肉卷,韩国菜紧系唔少得食牛肉卷做前菜,份量大件又够多~材料丰富,瓜类比较多,牛肉味唔算太出,如果牛肉加啲酱汁落去应该会更加正~蜜糖炸薯条,薯条好幼身而且劲香脆!每条都充满蜜糖香味,又甜又脆,愈食愈过瘾~不过食到最底会觉得太甜,有啲腻,不过整体好好食,特别系佢既口感好脆!卡邦尼炒年糕,超级邪恶又好鬼好食既年糕,首先,卡邦尼好食得黎好肥,其次,年糕好咬口得黎又好饱!两个组合埋一齐真系感觉肥10磅都唔够呀q_q!而且两样野我都好中意食,食完今次一定要忍口讲番个味道先,卡邦尼味道好浓郁,稠
日日系尖咀依头番学,当然要清楚依到既美食脉搏,
新开张既餐厅一定成为肚中物,
韩国菜咁hit又中意食,当然要黎叹一叹!
间野睇落去似西餐厅,而且个feel都好似~
背景放好多韩文歌,韩味立即番晒黎~
虽然环境布置似西餐厅,但一见到餐具就好有熟悉感~
食韩国菜唔用筷子点得呀xp
烧牛肉卷
烧牛肉卷,韩国菜紧系唔少得食牛肉卷做前菜,份量大件又够多~
蜜糖炸薯条
蜜糖炸薯条,薯条好幼身而且劲香脆!每条都充满蜜糖香味,
又甜又脆,愈食愈过瘾~不过食到最底会觉得太甜,有啲腻,
不过整体好好食,特别系佢既口感好脆!
卡邦尼炒年糕
卡邦尼炒年糕,超级邪恶又好鬼好食既年糕,
首先,卡邦尼好食得黎好肥,其次,年糕好咬口得黎又好饱!
两个组合埋一齐真系感觉肥10磅都唔够呀q_q!
而且两样野我都好中意食,食完今次一定要忍口
卡邦尼炒年糕
讲番个味道先,卡邦尼味道好浓郁,稠得黎又好多汁,
年糕软得黎够烟韧,两种配搭得好好,味道100分,
如果唔想肥既人一定千奇绝对唔好嗌xd因为真系太好食又太肥喇q_q
韩式牛肉炒饭
韩式牛肉炒饭,超级推介之选呀!抵食之余味道出色!
炒饭一定啲唔干,而且好入味!牛味好香好浓,啖啖都食到佢既香,
份量好足够,有埋菇既配料增加更多口感,抵食又好味~
香蕉布甸罐
香蕉布甸罐,上到黎先知估唔到咁大罐,
入面有木糠、吉士、香蕉,香蕉味好重,
好多吉士食落都几饱,味道甜而不腻,有木糠增加口感,
味道good又几好食~
烧牛肉卷
蜜糖炸薯条