2023-08-15 37 浏览
星期日夜晚, 本身係旺角, 但係到到都咁多人食飯, 所以行遠少少過左黎呢邊打邊爐今日本身天氣好熱, 行到過黎坐底叫waiter幫手開大個冷氣, 之後再睇下餐牌有咩食呢到有唔少鍋底選擇, 烤魚/雞煲/打邊爐都有, 最後我地就揀左椰子雞湯底因為我地2個人, 淨係叫左半隻雞, 黎到個鍋好吸引, 見到真係有椰子條係個鍋到, 另外仲有成個椰青比你煲起左之後倒入去倒完入去之後即刻聞到好香既椰子味湯汁既味非常濃郁,充滿左椰子既香甜同埋雞肉的鮮味, 雞肉吸左椰子既甜味, 好好食, 口感都非常嫩滑,入口即化但係建議唔好keep著煲D雞, 要撈起先, 唔係就會好似我地咁食到後尾有D韌除左椰子雞, 我地仲叫左其他火鍋配料, 佢其實有D套餐, 象拔蚌個個幾抵食, 不過朋友唔食刺身, 所以我地就散叫第一樣當然係牛, 我地叫左牛板鍵, 黎到賣相幾好, 食落肉質都鮮嫩多汁, 好香牛味, 性價比好高另一個好值得推薦既就係黑松露墨魚滑, 好香黑松露味, 食落彈牙, 好好食另外, 呢到既雲吞都包得幾好食, 每隻入面都有一飯蝦, 好足料, 一份仲有8隻咁多鮑魚黎到就比我想像中細隻左少少, 但係食落都好彈牙同埋有鮑魚味, 應

倒完入去之後即刻聞到好香既椰子味

鮑魚黎到就比我想像中細隻左少少, 但係食落都好彈牙同埋有鮑魚味, 應該都係新鮮鮑魚黎

其他我地都叫左D毛肚, 竹笙, 金菇同萵苣, 都係新鮮正常水準

整體而言, 呢間餐廳既野食同服務都幾好, 食到好飽要捧著個肚走, 推薦黎試下!
2023-08-13