2020-06-26 81 浏览
平時都知道大埔同埋太和呢邊好多泰國嘢食,好似最近發現呢一間新開嘅木屋大排檔咁樣,外型就真係好有泰國嘅風味,而且裏面嘅裝修都好靚坐得好舒服,所以今次就專誠嚟到呢度試吓呢一間泰國嘢啦。一嚟到都發覺好多人喺度等緊位,全場都坐滿晒,氣氛好好,好多人都係一大班人嚟食,因為泰國嘢啲份量都幾大份。今次叫咗兩杯好有泰國風味嘅嘢飲,第一杯係荔枝沙冰,第二杯就係泰式奶茶,如果係鍾意夏天消暑嘅話,荔枝沙冰係一個唔錯嘅選擇,而鍾意泰國風味嘅朋友仔,可以試吓呢一間嘅泰式奶茶,同喺泰國飲嗰間手標茶係因為好似㗎,好有泰國嘅味道啊。第一個係泰式小食拼盤,有炸蝦啦,炸春卷啦,炸魚餅啊,同埋一個炸蝦球,覺得成個小食拼盤個份量好啱兩個人食,亦都好似每一台都有叫呢一個,味道都係唔差嘅。然後都叫咗呢一個泰式海鮮炒粉絲,海鮮嘅份量好充足,有青口,蝦,魷魚仔等等,然後係用蒜蓉來炒,粉絲好淋好夠蒜蓉味,亦都好清爽所以我都幾推薦大家試吓嘅。然後就叫咗呢一度嘅拿手小菜,咖喱虎蝦,哇,嗰啲虎蝦好大隻㗎,而且好新鮮,配埋個咖喱同薄餅一齊嚟食,真係好好味㗎,如果你嚟食一定要食呢度嘅咖喱,包你食過返尋味😋最後都叫咗一個炭燒豬頸肉,呢一個燒烤係會

最後都叫咗一個炭燒豬頸肉,呢一個燒烤係會配埋生菜黎食,個炭燒豬頸肉個味唔錯,配埋個醬汁,加埋啲生菜一齊嚟食都幾好食。
2020-06-24