2005-02-09 11 浏览
講的不是呢間酒家的情況,而是個景觀。星期日上午與一班朋友聚舊,其中有人提議這裡,當時我還問會不會好難搵位,原來事實又不然,一日前訂仲遲到左5分鐘都有張大圓檯,似乎又唔係咁緊張。呢度位處十一樓,面向維港,景觀當然一流。樓底高夠光猛,地方整潔,坐得舒服,仲有大電視睇,在環境上真的沒有什麼不對的地方。侍應招呼算周到,幫客人套椅套,加茶都好快手。朋友聚會,都是以點人尋常為主,賣相精緻,味道也不錯。又少左幾碟野,說好味是談不上,但一定不是難食,可能沒有特色,就是這裡不夠旺場的一大原因,始終靚景,是吃不下肚的。埋單位位百二蚊,以招呼及地方計不算太貴。但老實講,唔係有咩特別場合,都未必會諗起呢度。我都唔知點解會咁諗。
講的不是呢間酒家的情況,而是個景觀。
我都唔知點解會咁諗。