餐厅: 温野菜 (海港城)
资讯:

2016-01-28 396 浏览
今日好涷呀! 得5度咋,咁涷最好就係shabu-shabu啦! 一直都好想食尖沙咀LCX溫野菜, 今日終於可以一試哪!總共有8款午市定食選擇,價錢$78~$168,視乎你揀咩質素既牛肉,我地揀左一個$108(美國上級牛肋肉+丹麥皇冠豚腩肉);一個$168(熊本豚腩肉+鹿兒島黑毛和牛)。每個定食都包一個飯/UDON/麵,一個竹筒免治雞肉,一份蔬菜,一杯飲品,一個雪糕,都幾豐富。湯底都有好多選擇,本身跟一個昆布湯底,如果你想揀特別D,可以加廿蚊轉湯底,我地要一個昆布湯,一個轉柚子骨膠原。醬汁有兩款:芝麻醬&蘿蔔兩款。柚子湯底好得意,未熱時好似一碗jelly,遇熱就會溶,味道帶有清新柚子味。食物上枱時好震撼,兩個餐成枱都係食物,見到都興奮。肉的數量吾多,每款都只有六,七薄片,鹿兒島黑毛和牛仲少,只有三片,不過就比較大片。味道都OK,吾加醬就可以食到肉本身味同湯底味,但加左芝麻醬,又好好味喎!真係一分錢一分貨,鹿兒島黑毛和牛真係好好味,有肉味又有質感。雪糕我地揀左紅豆同綠茶,冇咩驚喜。總體來說,食得好開心,好想試埋晚餐!!!

骨膠原柚子湯底
昆布湯底
食物上枱時好震撼,兩個餐成枱都係食物,見到都興奮。
雪糕我地揀左紅豆同綠茶,冇咩驚喜。
總體來說,食得好開心,好想試埋晚餐!!!
题外话/补充资料: 因為都好多人去食, 所以預早book位會好d,吾係就要慢慢等.
2016-01-22
骨膠原柚子湯底