2008-05-06 127 浏览
上个月同朋友出cwb行街, 因未食饭就出唻, 叫朋友陪我食个tea, 咁o岩见到呢间就入. 我净系叫左一个餐(因为个朋友已经食左野). 冬阴公海鲜金边粉, 个汤底都几辣, 不过我钟意.劲足料海鲜, 虾都有几只. 最正系个粉, 好弹牙. 虽然个日净系食左呢个粉, 不过觉得好好味, 今次会去试下佢d dinner.最搅笑个度d waitress, 我估系泰国人, 好似有d唔明中文. 当我追个餐甜品西米露个阵, 佢好似扮明, 其实应该系唔明我追d乜. 但过左阵都系未唻. 我追另一个睇落高级d o既waitress, 谂住仲唔唻就唔要啦, 横掂都唔系特别想食. 点知我见佢即刻装比我地(我地坐o系卡座厨房位附近所以见到), 之前个waitress先走去帮手and拎比我地. 仲要比左2碗, 我地净系叫左一个餐咋㖞, 不过我地都照食, 点知卖单真系无收多钱. 赚左!

• 冬阴公海鲜金边粉