2017-06-05 545 浏览
琴日去完附近嘅太空馆睇展览,朋友提议到芝乐坊开餐!去到都有大约10个人等紧位,佢等位会比个“咇咇机“你,有位就会响,于是我地就去商场兜左阵,大约半个钟就有位,都算快!餐厅安排左比我地坐高枱,所以快啲!个Menu 有成二百几款食物,我地睇左好耐都唔知拣咩好!侍应见我地好懊恼,都会主动走过黎睇下你地有咩需要,又会介绍下菜式,值得一赞!我哋见到一个个名好得意嘅沙律~ “ 超级清新唤颜沙律“… 就睇下佢到底有几清新唤颜!哈哈!材料都几丰富,食落又几Fresh 㖞! 有菜同埋水果粒!各款嘅生菜,羽衣甘蓝,配以提子,牛油果,梨,果仁等等,口感相当丰富同清新!! PASTA 因为又系见过名好得意,所以就拣咗“伊芙琳至爱粗管意粉“!份量好够,好大碟!系蕃茄杂菜松子配粗管意粉!当中仲有雅枝竹!🍴 蕃茄味嘅意粉系我嘅最爱!所以我觉得相却当唔错,但略嫌唔够热!嗌左个小食“炸蟹饼“!(侍应有提醒份量会细啲!)蟹饼炸得香脆,都几多蟹肉! 蟹肉都有甜味!食完正餐当然唔少得要嗌甜品喇!我哋嗌咗4款唔同嘅蛋糕share! 包括有: "无敌红丝绒芝士蛋糕",“ 鲜士多啤梨芝士蛋糕“,“ 柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕“,“ 松
琴日去完附近嘅太空馆睇展览,朋友提议到芝乐坊开餐!

餐厅安排左比我地坐高枱,所以快啲!

超级清新唤颜沙律

伊芙琳至爱粗管意粉

炸蟹饼

食完正餐当然唔少得要嗌甜品喇!
我哋嗌咗4款唔同嘅蛋糕share!
包括有: "无敌红丝绒芝士蛋糕",“ 鲜士多啤梨芝士蛋糕“,“ 柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕“,“ 松露朱古力蛋糕塔“......
款款都劲大件,Share 食都有少少滞,但又几好食, 几种芝士蛋糕嘅味道都有啲唔同!

鲜士多啤梨芝士蛋糕

个人比较钟意柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕!酸酸甜甜咁几好味! 仲有柠檬嘅清香!

柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕

松露朱古力蛋糕塔

无敌红丝绒芝士蛋糕

我哋最后先食𠮶个松露朱古力蛋糕塔,因为相当浓味,劲重朱古力味,食到唔同层次同朱古力粒!呢餐真系
相当满足的一餐!
2017-06-03
等候时间
30 分钟 (堂食)
伊芙琳至爱粗管意粉
柠檬红桑子忌廉芝士蛋糕