2010-08-19 2 浏览
朋友話想嚟呢度食小籠包,上OPEN RICE見好多人讚好.今晚親身去食又真係唔錯特式小籠包:感覺D皮真係好新鮮,咬落去稍覺味道不夠濃和細粒左小小.還是喜歡八喜的小籠包多D,可能食慣左.前菜-辣辣青瓜:好清好好味,但太辣了.成個咀唇都有點麻麻庳庳的感覺,食得辣的朋友都話辣左D呀食到噴火呀 係咁講"好辣...好辣...但好味噃"前菜-四喜:呢個有D面根咁的前菜第一次食.稍覺油左D.但未試過絶對值得一試.酸辣湯:撥開晒D辣油反而OK唔太辣,幾好味.豬扒炒飯:咁多碟反而最愛呢個飯,炒得好香.必食菜餃:朋友推介必吃,我覺得呢個好味過小籠包.因入邊好多菜好清好味.煄魚:用左"倉"魚來做雖是貴價左,但都是喜歡傳統用鯇魚做的夠硬夠入味.呢個好似味道唔夠.一試又無妨的.好滿足的一餐.服務確實一流,SOFA位好座又夠大.食物又唔錯,怪不知咁多人排隊.最欣賞係餐牌尾頁有其他禮盒裝食物可以買走.好明顯FOR遊客.確實細心.有小籠包電話繩兩款,分別為一籠或者一個小籠包的款.都好CUTIE架.又有禮盒八寶飯,糉.
朋友話想嚟呢度食小籠包,上OPEN RICE見好多人讚好.
今晚親身去食又真係唔錯

特式小籠包:
感覺D皮真係好新鮮,咬落去稍覺味道不夠濃和細粒左小小.
還是喜歡八喜的小籠包多D,可能食慣左.

食到噴火呀
係咁講"好辣...好辣...但好味噃"

酸辣湯:撥開晒D辣油反而OK唔太辣,幾好味.

豬扒炒飯:咁多碟反而最愛呢個飯,炒得好香.必食

最欣賞係餐牌尾頁有其他禮盒裝食物可以買走.
好明顯FOR遊客.確實細心.

又有禮盒八寶飯,糉.
四喜:齋菜般,清清的,平時無食呢味菜,感覺有新鮮感.
辣辣青瓜-食到你O晒咀..但正!
酸辣湯-唔酸又唔辣,感覺健康D的酸辣湯
食硬佢喇-勁好味呀.自己試吓就知咩一回事!
特式小籠包,幾好味的,下次要試埋個蟹粉小籠包先.
欣賞佢地切魚的刀法多過碟魚的味道囉:>
吃硬的菜餃,清爽有咬口!!!
2010-08-19
四喜:齋菜般,清清的,平時無食呢味菜,感覺有新鮮感.
辣辣青瓜-食到你O晒咀..但正!
酸辣湯-唔酸又唔辣,感覺健康D的酸辣湯
食硬佢喇-勁好味呀.自己試吓就知咩一回事!
特式小籠包,幾好味的,下次要試埋個蟹粉小籠包先.
欣賞佢地切魚的刀法多過碟魚的味道囉:>
吃硬的菜餃,清爽有咬口!!!