同兩個反斗星出旺角買衫過年,買完食飯, 見到個易拉架,兩隻野就話要食串燒, 明明乜野係串燒都未必知.近近地就即管試下.由於無訂位, 等左大概4張檯先入得. 差d凍僵.兩隻野係咁話要 "我點我點",但字又識唔晒, 好彩有圖睇.順從 "民意" 咁點左d野食.不過當然盡量健康為主, 肉比較少, 多數點蔬果同海鮮.基本上都好味, 我諗係因為佢地用既燒汁好味, d野食全部本身燒之前都無味架啦,咁個汁好味, 自然樣樣都好味.我自己最鍾意食蒜蓉蠔, d蒜蓉應該係佢地自己秘製過, 蒜味濃得黎唔苦唔辣, 配蠔簡直係完美.其次沙茶龍脷柳都好味, 肉質ok, 味道剛剛好, 而且無骨, 兩個小朋友都o岩食.另外燒芋頭都好好, 夠 "粉" , 加上燒既香味, 搞到我想自己o係屋企都燒下黎食~不過個人覺得如果再多d海鮮類及飲品會好d.我無乜食過串燒, 其實唔知算多定少,只係我自己鍾意食海鮮.飲品其實係如果有熱飲會好d.服務生都好好, 好有禮貌,我地食到中途想調去入d 既位, 因為驚小朋易友撞親,佢地都好幫忙.應該都會帶兩隻野再黎食既~
同兩個反斗星出旺角買衫過年,
買完食飯, 見到個易拉架,
兩隻野就話要食串燒, 明明乜野係串燒都未必知.

近近地就即管試下.

由於無訂位, 等左大概4張檯先入得. 差d凍僵.

兩隻野係咁話要 "我點我點",
但字又識唔晒, 好彩有圖睇.
順從 "民意" 咁點左d野食.
不過當然盡量健康為主, 肉比較少, 多數點蔬果同海鮮.

基本上都好味, 我諗係因為佢地用既燒汁好味,
d野食全部本身燒之前都無味架啦,
咁個汁好味, 自然樣樣都好味.

不過個人覺得如果再多d海鮮類及飲品會好d.
我無乜食過串燒, 其實唔知算多定少,
只係我自己鍾意食海鮮.
飲品其實係如果有熱飲會好d.

服務生都好好, 好有禮貌,
我地食到中途想調去入d 既位,
因為驚小朋易友撞親,
佢地都好幫忙.

應該都會帶兩隻野再黎食既~

2014-01-02