2017-07-15
宜家好多地方都好興梳乎厘pancake,但佢地竟然冇跟住潮流走,反而推出左個厚實pancake !!我自己好中意食pancake,見到佢推出左真係諗到唔諗就衝左入去試下先!!店主話宜家推出一款口味先,得earl grey味,之後話會推出更多😍不過因為係厚pancake,所以整既時間都要比較耐,要等返20分鐘,同其他地方差唔多。pancake食落好香earl grey味,再配上自己淋上去的蜜糖,食落夠厚實唔會太濕或者太乾。睇黎個base應該有認真研究過😇 仲有大大粒士多啤梨同埋最愛既cream真係好滿足呀😇Pancake份量因為夠厚,兩個人食就岩岩好。再配埋杯latte已經好飽lu...可能因為新推出,老板主動過黎問我地好唔好食,有冇咩改進見著呢間小店不斷調整menu同加入新元素,食物同咖啡亦都越來越有質素,真係感覺到小店果團火同熱情。💪有時小店吃的不止是味道,還有那份人情味及貼心呢。😊
Pancake份量因為夠厚,兩個人食就岩岩好。
再配埋杯latte已經好飽lu...
可能因為新推出,老板主動過黎問我地好唔好食,有冇咩改進
有時小店吃的不止是味道,還有那份人情味及貼心呢。😊
Earl Grey Pancake
latte