2020-07-24 113 浏览
来自名古屋嘅人气pancake店HoiHoi Pancake House,今年嘅年头嚟咗香港开设分店,但由于人气太高,一直都系排哂长龙。今日过开Megabox,见唔系咁多人排队,机会终于都嚟喇。HoiHoi除了pancake同甜品,都有供应以和式洋食为主嘅食品。不过依啲就留返下次喇,入得嚟就当然系食佢哋最出名嘅pancake啦。冲绳芒果梳乎厘班戟空气感十足嘅梳乎厘班戟,班戟松软厚弹,入口蛋香味丰富。配上幼滑忌廉,仲有非常香甜嘅冲绳芒果同芒果酱,味道好夹好好味。夏威夷果仁忌廉夏威夷班戟 班戟质感独特,松软带烟韧感,同梳乎厘班戟有明显嘅分别。忌廉搽满哂喺班戟上面,面头再洒上果仁碎,多一层嘅口感。加埋忌廉同香脆嘅夏威夷果仁,味道层次丰富。而且忌廉完全唔觉得腻。焦糖沙冰大大杯嘅沙冰,嘅有奶香,亦有焦糖香味。份量比例配合得好好,两者味道好平衡。手冲浸泡式精品咖啡完全唔使好似陈豪咁识冲咖啡,倒啲水入去,等三分钟,再㩒粒制就就有得饮。咖啡入口顺滑,隐约有阵士多啤梨同朱古力味嘅after taste。唔错。