第一次食嗰陣係1個禮拜前~好似~~緣分嘅指引,我同我姊妹一起有咗12年友誼—之—呢個第一次難忘嘅~~用餐經歷。話說~嗰排我哋都係行緊衰運,衰到貼地果隻,飲飲下水都可以比水逐親...點算?“唯食不破”~正所謂:民以食為天,喺吃貨面前,人生之最大意義就係嘗試好多好多好多美食,陶醉美食,生在美食,哇喔極之幸福於是乎,我哋到咗呢度——潮—鮮—薈——呢個名都極得意吖聽講係啱啱開咗冇幾耐wor~一入到去,即刻有一種既陌生又熟悉の感覺,環境佈置啱啱好,ok滿意,磁場啱feel。我哋都好期待,躍躍欲試,抵唔住美食誘惑~阿姐招呼我哋,服務態度都好好,好耐心,笑笑下同我哋做推薦好快set好爐,覺得一切都進行得好順暢好開心,傾吓偈~歎世界結果食到半個鐘左右,隨著姊妹一聲:覺得好幸福吖啪嗒,OMG竟然全場跳閘?爐熄嗮火,冷氣亦沒左o(╥﹏╥)o場上,抱怨、道歉嘅聲音四起,我同姊妹兩人拿著手機,然後面面相覷。我:烏鴉口!然後,一起笑左出聲,可能係我哋兩大衰神來臨,影響左呢度嘅正常運作?噓!幾得意吖,睇嘢嘅角度不同,就有別樣嘅樂趣!雖然發生左件呢d事,但係最尾處理都幾好,有補送番多d時間我哋,道歉都幾誠心,我哋都

於是乎,我哋到咗呢度——潮—鮮—薈——呢個名都極得意吖
聽講係啱啱開咗冇幾耐wor~
阿姐招呼我哋,服務態度都好好,好耐心,笑笑下同我哋做推薦
結果食到半個鐘左右,隨著姊妹一聲:覺得好幸福吖
幾得意吖,睇嘢嘅角度不同,就有別樣嘅樂趣!
雖然發生左件呢d事,但係最尾處理都幾好,有補送番多d時間我哋,道歉都幾誠心,我哋都係社會人明白既!
另外值得一提,呢度飲品暢飲,超中意!試左好多款~~海鮮都好好味Ψ( ̄∀ ̄)Ψ好抵食!delicious~~
系幾有趣の經歷YOYOyo
而呢一次,係第二次來啦!
我同5個同事一起,話一個人生日,已經book左檯,靚女姊姊都好貼心哋安排我哋入到包房度。開心ღ( ´・ᴗ・` )

大致上,環境好舒服,食物好好味,正!
嘗試咗好多海鮮,5個人以上,呢度都送番好大既帆立貝、馬有魚肉、有機菇果啲靚嘢~超抵食啊!
但係呢次覺得服務方面就一般般~~
有一個服務阿姐好似好唔用心囉,叫佢問佢嘢都唔秋唔采...唉,打工仔好威威咁,想點...嫐爆!
之後,我去洗手間果整,留意到開頭個收銀姐姐好似好忙,做嘢幾快手,周圍忙緊。
埋單之後,我就冧住行過去同佢講下個阿姐單嘢
睇見我,都係笑面相對,問我有乜野需要~gently
諗深一層,算數啦,同事之間會唔識睇眉頭睇額?!都係打工仔,費事講到大家唔好做
我:下次再幫襯你,係埋歡迎先?
佢:梗係啦,隨時歡迎你丫靚女
講嘢都好啱聽wor!呢個先算服務,友善大方得體!
感慨下,有陣時,服務業的確係好難做!
之前食飯有上網睇食評,見到平臺上既評論,有褒有貶,或許都有其道理,依家我亦都寫埋自己既想法,我自己既經歷~
希望呢個店會繼續良心做事,食物、服務各方面都越來越好啦
我會再來幫襯既!希望到時遇到大優惠啦~
2019-08-25
庆祝纪念