2017-02-13 1524 浏览
近來到訪了不同的樓上穩世咖啡店,全部都好有特色~呢間在旺角鬧市的樓上店,果真係另一個世界~望下去是水泄不通的人流,姐卻坐在窗邊看人頭頂,多寫意~店家提供蛋糕小點,相信全部自家製,冬甩只售$15,size雖小但很足料,細細個已經好似有成杯earl grey茶份量,佳品!飲品亦很有心思,呢杯芝麻抹茶牛奶的配搭很特別,但意外地夾~又唔甜,好味!除左那可愛的冬甩之外,呢個布丁都絶讚!超級滑!平日我會因為上面啲甜到漏的黑色糖醬而放棄食布丁,但呢個旁邊的黑蜜一點也不甜,更帶點甘苦,太好味!這裡呀,寧靜得坐一個下午也行喔~不過menu會因應店家當日的心思製作而改變,隨緣吧~樓上仲有shop可以行下呢!
Earl  gray  donut

Earl  gray  donut