2022-06-28
幾年前食過兩次倫哥,食材和味道都幾滿意,就算三百幾元一位都覺得抵。最近Farewell同事,於是諗起倫哥不限時任食,方便吹水。但係,今非昔比,質素令人好失望。先講雞煲,味道還可以,算中等水準。刺身和蒸海鮮都叫ok。但火窩配料真係好劣食,所謂的手切牛頸脊真係非常麻麻地,就算菜也是又爛又枯,連火窩豉油都無調味過,仲衰過屋企豉油。$380一位,完全唔值。最衰就係,吃了大約兩小時多少少,問我地食完未,我地話食飽,然後佢就快手快腳收嘢清枱,張枱上的食物渣滓、碗碟、豉油,毫不留情地丟入枱中個窩底,搞到成盤餿水,異常之核突嘔心,而且動作粗魯,幾乎彈到我們的衣服。之後還遞上賬單。我地仲以為清好張枱係方便我們傾計,因為是不限時,但經過剛才的嘔心,大家都覺得此地不宜久留,埋單走人。成餐飯的體驗好差,個個侍應都目無表情,服務水平低,加上食材質素差,老實講$380位唔平,我地仲叫埋啤酒,人均$500(唔包酒精飲品),如此水平,我寧願去食日式火窩,又戓去三四星酒店吃buffet。