2007-04-30
係圖書館溫左成朝書,同3個朋友1齊黎食。我要左個什菜三杯雞大碗飯,要生菜,熱檸水。朋友要泰式蝦膏炒飯,春卷,照燒肥牛蛋飯,炸餃子,魚皮餃米線。什菜三杯雞大碗飯:好大碗好多飯,雞同飯各估碗面ge一半。什菜同雞唔係一齊炒,炒雞個d汁幾好味,同d飯一齊食好好味。而且d雞炒得幾香,唔錯。泰式蝦膏炒飯:d飯炒到黃色,炒到粒粒都有色。而且有d叉燒粒,但唔多。d飯都炒得幾乾身,不過我試左一啖,覺得鹹左d。照燒肥牛蛋飯:牛肉唔係好多,有隻煎蛋係面。我試左一嚿牛肉,好un,麻麻。其他個d冇試,不矛置評。不過lee個餐1碗大碗飯,1個小食,連餐飲都係$38,食到好飽,真係幾抵。下次除左米線又有新選擇。

其他個d冇試,不矛置評。