2023-01-10 89 浏览
約左朋友去大角咀食野,搵搵下見到呢間食越南菜既餐廳,見門面好新正,座位又寬敞,餐牌又唔貴,去試下啦食物都唔係差,我地叫左紅燒排骨飯排骨好好食,俾左啲朋友食都話好好味雙蛋香茅豬扒飯我都試左朋友少少,香茅味好濃,連蔥花都好好食,我都食埋小食仲有蒸越南粉卷,皮薄餡靚,因為下午茶時間到,仲額外加送一碟,超正,好耐無食過咁正既越南粉卷仲有串燒豬肉,味道都岩哂我地兩個口味,一人一串,朋友都話好夠越南風味另外再加多碟蒜蓉炒芥蘭,仲有其他當造時菜不過我哋揀咗芥蘭,芥蘭好入味,有啲蝦乾一齊炒,更加入味,上菜時聞到好香蒜味同蝦乾味飲品我叫左椰青水,係原隻上,仲有新鮮椰肉食,清清甜甜最鐘意飲椰青水,我見其他食客都有叫,朋友飲西洋菜蜜呢一餐食得好relax,同朋友傾計坐耐左,店員都無催促,而且環境好岩二人傾計,餐廳好靜,坐得好舒服,就算人流多都唔會感覺焗促,上菜又快,叫完好快即到, 店員仲好有禮貌喺埋單時都會講聲多謝曬,聽到真係幾開心,所以再去大角咀都會再幫襯越旺美食
寬敞,餐牌又唔貴,去試下啦

食物都唔係差,我地叫左
紅燒排骨飯
排骨好好食,俾左啲朋友食都話好好味

雙蛋香茅豬扒飯
我都試左朋友少少,香茅味好濃,連蔥花都好好食,我都食埋

煎雙蛋香茅豬扒飯

越南蒸粉卷